След като усвоите изкуството да изграждате силен лидерски екип, следващата

...
След като усвоите изкуството да изграждате силен лидерски екип, следващата
Коментари Харесай

Тайните на ефективното овластяване

След като усвоите изкуството да изграждате мощен лидерски екип, идната значима стъпка е да се научите по какъв начин да делегирате дейно. Eфективното прехвърляне обаче трансформира напълно играта, овластява вашия екип и подтиква растежа на бизнеса. Ето 5 секрети за овластяване на членовете на вашия екип и за реализиране на повече работа с по-малко време и запаси.
Разберете какво тъкмо съставлява делегирането
Тайната за овластяване на вашия екип е в делегирането. Защото в края на краищата делегирането е освен това от разтоварване от задания - това е акт на  и овластяване. Делегирането включва идентифициране на верните задания за прехвърляне, избор на верните хора и основаването на условия за триумф. След това е добре да анализирате резултатите, с цел да видите къде има място за усъвършенстване и напредък. Като вършиме това всеки ден, вие давате на служитлеите си да схванат, че са ценени и са значима част от развиването и еволюцията на вашия бизнес.
Избиране какво тъкмо да делегирате
Разбирането, че делегирането е нещо значимо, е единствено първата стъпка. Изборът какво да делегирате е идната стъпка в процеса. Започнете, като идентифицирате задания, които лишават време и не изискват вашите характерни качества. Те могат да включват административни отговорности, рутинно взимане на решения или характерни оперативни задания. Целта е да освободите време за стратегическо обмисляне и начинания за напредък. Можете да започнете с по-малки задания, с цел да свикнете с делегирането, и по-късно да преминете към по-големи, по-ангажиращи планове, до момента в който вашите умения и качества като водач порастват.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР