След като управляващата сглобка по най-безогледен начин посегна на българската

...
След като управляващата сглобка по най-безогледен начин посегна на българската
Коментари Харесай

Тошко Йорданов: След като управляващата сглобка прие безобразни поправки в основния закон, сега посяга и към Конституционния съд

След като ръководещата " сглобка " по най-безогледен метод посегна на българската Конституция и в прорез с морала и закона одобри безобразни ремонти на главния закон, в този момент протяга ръка и към Конституционния съд (КС), съобщи ръководителят на парламентарната група на „ ИТН “ (ИТН) Тошко Йорданов в декларация от трибуната на Народното събрание. По думите му ръководещите протягат ръка към Конституционен съд с гузна съвест и предпочитание да узаконят по този метод " нездравословните и нелепи ремонти " в Конституцията.  

Следобед, от 14:30 часа, следва съвещание на парламентарната комисия по конституционни въпроси, на което ще бъдат изслушани позволените претенденти за съдии в Конституционен съд от квотата на Народното събрание.

„ От една страна ГЕРБ издига Десислава Атанасова - една брутална политическа кандидатура ", разяснява Тошко Йорданов. Няма даже и намек за прикриване на чисто политическото им предпочитание за преодоляване на един по хипотеза самостоятелен орган, какъвто е Конституционният съд, добави той. 

Относно претендента на ПП-ДБ Борислав Белазелков, ръководителят на ПГ на Има Такъв Народ разяснява, че „ пенсионираният арбитър Белазелков е индивидът, който сътвори правосъдна процедура в интерес на кредиторите и частните правосъдни реализатори “.  

„ Кое е още по-любопитното - арбитър Борислав Белазелков и сестра му нотариус Ксения Белазелкова са съобразни имотни крале, съгласно информация в имотния указател “, сподели още Йорданов. По думите му циничното е, че съгласно изявления в пресата част от парцелите, върху които роднинският тандем поставя ръка, са запорирани от частни правосъдни реализатори в тяхна изгода. „ Много е подозрително, че до момента в който съдията Белазелков постанова правосъдна процедура в интерес на частните правосъдни реализатори, сестра му пък нотариуската се трансформира в същинска имотна кралица точно благодарение на ЧСИ-тата “, добави Тошко Йорданов.  

Той означи, че претендентът на ПП-ДБ през 1984-86 година е съдия-изпълнител в Софийския областен съд (СРС), а през 1986 година към този момент е назначен за арбитър в СРС. Много забавно е дали Белазелков е бил член на Българска комунистическа партия, когато влиза в правосъдната система, попита Йорданов.  

Той се обърна към ПП-ДБ: „ Един път не предложихте нещо читаво за който и да е пост “, и даде образец с претендентите им за КЕВР, НЗОК и Българска народна банка. „ Как пък не можахте веднъж да намерите един почтен и непокътнат претендент за каквото и да е. Ще ви кажа за какво не можете да го извършите, тъй като самите вие сте нито почтени, нито сте морални, нито сте професионално читави за каквото и да е ", съобщи Йорданов и приключи декларацията с апел за оставка.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР