„След като цените на млечните продукти бяха намалени от Николай

...
„След като цените на млечните продукти бяха намалени от Николай
Коментари Харесай

Новият шеф на Ел Би Булгарикум: Ще се опитаме да задържим нивата на цените

„ След като цените на млечните артикули бяха понижени от Николай Маринов, кашкавалът и сиренето ще останат с 30% по-ниски, до момента в който бъде назначена финансова инспекция, която ще покаже какво е финансовото положение на сдружението, какви учредения има за тези отстъпки и до каква степен те са рентабилни “.

Това съобщи новият изпълнителен шеф на " Ел Би Булгарикум " Владимир Русев пред bTV.

„ С всички наши сътрудници ще бъде комуникирано и ще се опитаме да подобрим изискванията и да задържим равнищата на цените даже в огромните вериги, които получават продуктите на държавното сдружение “, уточни той.

„ За производството на 1 кг кашкавал са нужни 10 литра суровина, която коства 15 лв., сключвани са неизгодни контракти.

На 7 декември, малко откакто бяхме определени за членове на Съвета на шефовете, беше призован подобен с девет точки от дневния ред и в точка „ Разни “ беше скрита опцията на изпълнителния шеф да задължава сдружението без ограничавания. Господин Маринов ни показа протокол и ни увери, че за положителната действеност на сдружението е належащо да свалим рестриктивните мерки. Пет дни по-късно той подписва контракт за 3 млн. литра прясно мляко на цена от 1,50 лв. за литър, подписва контракт и с компания, която е записана единствено ден откакто той е определен за изпълнителен шеф – за 2 млн. и 350 хиляди литра прясно мляко на цена от 1,53 лв.. За съпоставяне до този миг имаме контракти, които са подписвани за литър мляко на цена 1,15 лв. “, разяснява Владимир Русев.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР