След като този месец китайският производител BYD надмина по продажби

...
След като този месец китайският производител BYD надмина по продажби
Коментари Харесай

Европейската комисия ще разследва китайски производители на електромобили

След като този месец китайският производител BYD надмина по продажби Tesla, следователи от Европейски Съюз ще посетят китайските автомобилни компании BYD, Geely и SAIC, с цел да дефинират дали Европейски Съюз да постанова по-високи мита на техните електрически автомобили и да отбрани по този метод европейските автомобилопроизводители.

Европейски Съюз обмитява китайските електрически автомобили с 10%, до момента в който в Съединени американски щати митото е 27,5%. Това предизвиква китайските автомобилопроизводители да се насочат към европейския пазар, както и към Югоизточна Азия, Мексико, Австралия и други Всъщност, както предсказа Илон Мъск наскоро, Китай към този момент е максимален експортьор на коли в света, изпреварвайки Япония.

В Европейски Съюз продажлите на китайски електрически автомобили нормално са с към 20% по-малко от продажбите на европейски EV, само че все пак пазарният им дял в Европа набъбна до 8% с вероятността до 2025 година да доближи до 15%, съгласно Reuters.

„ Цената им се поддържа изкуствено ниска с големи държавни дотации. Това изкривява нашия пазар. И защото не одобряваме такова деформиране вътре...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР