След като тежкотоварните камиони бяха изтеглени, от МВР-Монтана съобщиха, че

...
След като тежкотоварните камиони бяха изтеглени, от МВР-Монтана съобщиха, че
Коментари Харесай

Снегът Ни Зарина! Верижни Катастрофи И Хаос По Българските Пътища! Видео От Сега!

След като тежкотоварните камиони бяха изтеглени, от МВР-Монтана оповестиха, че Е-79 в региона към този момент е пристъпен, а шосето е разчистено.

Снежната завивка в Монтанско е към 30 сантиметра и продължава да вали. Движението през прохода Петрохан, който свързва Монтана и Берковица със София, е обикновено - шосето непрекъснато се почиства и опесъчава, оповестиха от Областното пътно ръководство в Монтана.

Тежкият влажен сняг е скъсал жици на далекопроводи на доста места в района и сега без електричество са съвсем всички селища в общините Чипровци и Георги Дамяново, както и обособени села в общините Монтана и Брусарци, оповестиха от регионалната администрация в Монтана. Екипи на ЧЕЗ работят по премахване на повредите.

10 са получените сигнали за пътнотранспортни катастрофи в дежурната част на шуменската полиция в границите на шест часа през днешния ден. Всички произшествия са с материални вреди, оповестиха от пресцентъра на Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи.

Към момента към момента е в действие ограничаването за придвижване на товарни коли над 12 тона в посока към Русе и Силистра. До момента няма данни за аварирали коли и бедстващи хора.

В съвсем цялата област Добрич снеговалежът е натоварен. 15 машини на пътноподдържащата компания разчистват снега и обезопасяват настилките във всички посоки в Добричкия район, допълниха от Областното пътно ръководство. От ведомството молят към водачите да потеглят на път с коли, готови за зимни условия, и да бъдат изключително деликатни като съблюдават разпоредбите за придвижване.

Обстановката в Русенско е усложнена от снеговалежа и мощния вятър, чиято скорост е над 50 км/час. Снежната завивка тук-там в района доближава до 25 сантиметра. Затворени са пътищата Мартен-Николово и Червена вода-Николово. Заради мощни снегонавявания и понижена видимост е лимитирано придвижването на камиони над 12 тона по направленията от Русе за Бяла, Разград и Силистра. Останалите пътища в района са проходими при зимни условия. Областният шеф Галин Григоров изясни, че 23 обитаеми места са без ток, а в други три електрозахранването е отчасти нарушено. Причината са развалени от мокрия сняг и мощния вятър електропроводи. Екипи на електроразпределителното сдружение работят по премахване на повредите.

ТИР излезе от пътя сред Варна и село Кичево. Причина за случая е заледената настилка. Микробус пък се качи на мантинела настрана от автомагистрала Хемус. Не се оповестява за потърпевши при двата случая. Поради неприятното време за няколко часа бе затворен за придвижване и секторът от автомагистрала " Хемус " в правата от Шумен до Варна. Шофирайте с нараснало внимание и съобразена с пътната конюнктура скорост, предлагат от КАТ Варна.

Оранжев код е в действие за 6 области - Бургаска, Варненска, Добричка, Шуменска, Разградска и Търговищка.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР