След като световната икономика се възстанови от финансовата криза от

...
След като световната икономика се възстанови от финансовата криза от
Коментари Харесай

Икономиките, които ще бъдат първенци по растеж през 2018-а

След като международната стопанска система се възвърне от финансовата рецесия от 2008 година тя продължи да нараства с умерени, само че постоянни темпове. Тази наклонност евентуално ще се резервира и през 2018 година, предвиждат специалистите от Economist Intelligence Unit (EIU).

Според тяхната оценка световният БВП (БВП) ще нарасне с 2,7% през идващите 12 месеца, което е едва под регистрираните 2,9% през 2017 година.

Очакванията са Китай още веднъж да бъде стопанската система, виновна в най-голяма степен за експанзията. С плануван растеж на Брутният вътрешен продукт от 5,8 на 100 страната ще бъде виновна за жестоко една трета от общия растеж. Въпреки това представянето на втората по величина стопанска система евентуално ще е доста под заложените от държавното управление цели.

По този метод Индия ще остане най-бързоразвиващата се огромна стопанска система в световен мащаб с планувано нарастване на Брутният вътрешен продукт от 7,8 на 100. Експертите чакат цяла Югоизточна Азия да се показа добре с резултати над 6 на 100 за Виетнам, Камбоджа, Мианмар и Лаос.

" За богатия свят няма вяра да се конкурира с сходен бърз напредък. Въпреки това множеството развити страни би трябвало да доближат здравословните 2% ", показват от EIU.

Най-обнадеждаваща е прогнозата на специалистите, че единствено четири стопански системи ще отчетат спад през 2018 година. Очакванията са в дъното да бъде Венецуела със загуба на 11,9%. Сред най-зле представящите се ще бъдат още Северна Корея и Пуерто Рико.

 Снимка 332751
Източник:
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР