След като става част от кралското семейство през 1947 г.,

...
След като става част от кралското семейство през 1947 г.,
Коментари Харесай

Турбулентните отношения на принц Филип и принцеса Даяна: от опити да спасят брака ѝ до обвинителни писма

След като става част от кралското семейство през 1947 година, встъпвайки в брак, принц Филип, който умря на 99-годишна възраст предходната седмица , узнава какво е да бъдеш новобранец в най-известното семейство в света.

Първоначално той е удивен от красивата и жизнерадостна Даяна Спенсър , която мъчно се приспособява към ролята си като принцеса на Уелс, описват от.

„ Когато тя открива, че рестриктивните мерки на кралския живот са сложни за нея, Филип е този, който ѝ оказва помощ “, написа създателят Ингрид Сюард в новата си книга „ Разкритият принц Филип “, фрагмент от която е оповестен в първия брой на PEOPLE Royals.

„ След като се омъжва, тя в никакъв случай не седи до брачна половинка си; постоянно сяда до Филип по време на безкрайните публични вечер, а той се грижи за нея. “

„ Даяна намира вечерите в Балморал за извънредно напрягащи, а атмосферата - задушаваща “, продължава Сюард. „ Когато гайдарят идва към масата след вечеря с изтънчен килт и пищящи тръби, тя няма самообладание да напусне стаята. “

Този контакт сред принц Филип и принцеса Даяна продължава и след публикуването на книгата „ Даяна: Нейната същинска история “ на Андрю Мортън от 1992 година, която разкрива в детайли тъгата на Даяна по време на краха на брака ѝ с принц Чарлз.

След като записките излизат, Елизабет Втора и Филип привикват фамилна среща за Чарлз и Даяна в замъка Уиндзор. По време на диалога Филип помоли двамата „ да се опитат да мислят за децата си, за монархията и страната, вместо за персоналните си несгоди “, споделя Сюард.

Встрани от погледите, херцогът на Единбург ползва по-нежен метод и стартира писмена преписка с Даяна, надявайки се, че може незабелязано да ѝ повлияе.

„ Той се пробва да я накара да се изправи пред обстоятелствата и да се оправи с проблемите в нейния брак, като ѝ изяснява, че познава от първа ръка компликациите да сключиш брак с член на кралското семейство “, споделя Сюард.

Филип подписва писмата с „ Па “ (от “papa” - татко) и в началото съчувстна на тежката обстановка на Даяна. Дори стига до такава степен да каже, че „ Чарлз постъпва неуместно да рискува всичко поради Камила “.

Прочетете още тук:

В друго писмо Филип предлага да направи всичко по силите си, с цел да избави брака им.

„ Ако имам вашата покана, постоянно ще върша всичко допустимо, с цел да оказа помощ на вас и Чарлз, доколкото мога. Но съм изцяло подготвен да призная, че нямам гений на сватбен консултант “, написа херцогът на Единбург.

За страдание, писмата не съумяват да заличат големия раздор в брака на Даяна. С течение на времето връзката сред двамата кралски новобранци също се разпада толкоз изрично, колкото и връзките на Даяна с принц Чарлз - частично тъй като съгласно Филип принцесата прави неточност със свои извънбрачни връзки.
 image2_16x9.png Сезонът на Овена слага ново динамично начало: какво да чака всяка зодия На фокус
Според Стюард принц Филип „ осъзнава, че държанието на Даяна има гибелен резултат върху монархията като институция “.

Междувременно Даяна „ стартира да не харесва принц Филип, защото тя го намира за неосъществим “, написа още Сюард. По думите на принцесата: „ Той може да бъде занимателен като посетител на вечеря, само че като свекър беше прекомерно неоправдателен. “

Въпреки това, принцесата на Уелс най-малко прави оценка претекста зад писмата на Филип, защото бракът ѝ се разклаща през 1992 година Единадесет от писмата им един към различен са разкрити по време на повторното следствие през 2007-2008 година на трагичната гибел на Даяна и Доди Ал-Файед.

„ Скъпи баща, бях изключително трогната от последното ти писмо, което - в случай че към този момент не го знаех, ми потвърди, че в действителност те е грижа “, написа Даяна в отговор на писмото на Филип за „ сватбен консултант “. „ Много си непретенциозен във връзка с уменията си на сватбен съветник и не съм съгласна с теб! “

Друго писмо от Даяна гласи: „ Бях толкоз удовлетворена да получа писмото ти и изключително да прочета, че обезверено желаеш да окажеш помощ “.

Даяна споделя още, че прави оценка „ страхотното схващане и такт “ на своя свекър – които не са измежду качествата, с които Филип е бил най-известен по време на дългия си живот. Красноречив е фактът, че принцесата е подписала всичките си писма до херцога „ с най-нежна обич “.

 принц Филип принцеса Даяна Getty

Дори тайната им преписка обаче не съумява да оцелее след опустошителния завършек на брака. По време на следствието се схваща, че писмата на Филип до Даяна от 1994 и 1995 година са имали доста друг звук.

Приятелката на принцесата, различният терапевт Симоне Симънс, декларира при следствието 2007/2008 година, че Даяна Спенсър ѝ е посочила „ две писма, които в действителност са я разстроили “ . На въпроса от юрист Майкъл Мансфийлд дали писмата са „ извънредно унизителни “ за принцесата, Симънс дава отговор: „ Да, и също доста жестоки “ , и прибавя още, че са оставили Даяна „ засрамена “.
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР