След като Starbucks затвори магазините си в Москва след в

...
След като Starbucks затвори магазините си в Москва след в
Коментари Харесай

Starbucks ще си има близнак в Москва: почти идентична верига кафенета заменя гигантът в страната

След като Starbucks затвори магазините си в Москва след в края на февруари, в този момент на негово място се отваря сходно кафене. оповестява Euronews. Името му ще е Stars Coffee и логото ще е сходно на Starbucks.

От приложението на компанията, работещо от ден преди формалното разкриване на магазина в петък, излиза наяве и че менюто ще познато на всеки клиент на Starbucks.

Американската верига Starbucks беше от първите от вълната задгранични компании, които се отдръпнаха от Русия или стопираха активността си в отговор на военната интервенция в Украйна. Други са McDonald`s, IKEA и стилният колос H&M.

Смята се, че напускането на тези компании е било психически удар за руснаците, които са привикнали с удобствата на потребителската просвета в западен жанр. Но съветските бизнесмени прегърнаха опцията, която им се отвори.

Бившите магазини на McDonald`s отварят още веднъж и притеглят обилни тълпи под името " Вкусно и Точка ", или " Вкусно е, точка ". Менюто несъмнено е доста сходно с това на американския колос.

Популярен рап реализатор Юнус Юсупов и ресторантьорът Антон Пински си партнират, с цел да закупят активите на Starbucks. На конференция в четвъртък те дадоха обещание да отворят още веднъж всички някогашни Starbucks под ново име и даже да разширят бизнеса си.

Американската компания има 130 магазина от влизането си в страната през 2007 година началото на 2022.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР