След като стана ясно, че заради липсата на средства над

...
След като стана ясно, че заради липсата на средства над
Коментари Харесай

Бедни българи отиват безплатно на море

След като стана ясно, че поради неналичието на средства над половината от българите няма да вървят на отмора това лято, следва и положителната вест. За втора поредна година фондация " Ако си дал " оказва помощ на фамилии да посетят българските места за почивка. С целогодишните си начинания те оказват помощ редовно на нуждаещи се хора.

" Апартаментът е в Поморие. От 29 май започнаха промените на фамилиите с дечица, които нямат опция. Днес пътува следващата промяна. Събираме средства, хранителни артикули, някой заплаща тока и водата, различен обезпечава превоза ", показа ръководителят на фондация " Ако си дал " Стефан Чолаков пред Bulgaria ON AIR.

Той добави, че се включват много хора и даже от време на време се постанова да спрат помощти, с цел да не се натрупат прекалено много средства и артикули.

" Българинът е съпричастен, оказва помощ си, взаимен е с бедните. Има хора, които в никакъв случай не са посещавали морето ", акцентира той и разясни, че хора от цяла България нямат опция да отидат на отмора, а освен от дребните обитаеми места. По думите му, точно към тях е насочена и активността на фондацията.

Доброволците освен пращат фамилиите на море, а и им обезпечават всичко належащо за една отмора, като даже пояси за децата. Веднъж влязат ли фамилиите в листата на фондацията, те към този момент реализират грижа и надзор върху тези хора. По време на летните лагери доброволците им демонстрират, че обучение е излаз от бедността.

Според Чолаков точно неналичието на обучение е главната причина тези фамилии да не могат да си разрешат морска отмора. В тази връзка фондацията реализира и следващ надзор. Доброволците играят с децата ролеви игри, с цел да им покажат какъв брой е значимо човек да учи. " Когато човек не е учил, не знае какви са вероятностите. Образованието дава чисто цивилизационни умения, " изясни той и акцентира, че измежду нуждаещите се не става въпрос единствено за ромски фамилии.

" Искаме да променяме бъдещето им, не просто да ги задоволим на момента ", уточни Стефан Чолаков в " България заран ". Така те се пробват да им обезпечат освен храна, само че и страст.

От своя страна децата се отблагодаряват на фондация " Ако си дал " с умилителни картини и есета. Голяма част от добродейците са младежи, чиято активност фондацията провежда под формата на екскурзия.

" Успехът е обезпечен, когато човек е с положителни намерения ", приключи Стефан Чолаков

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР