След като стана ясно, че втората в кандидат-депутатската листа на

...
След като стана ясно, че втората в кандидат-депутатската листа на
Коментари Харесай

Рокадите в кандидат-депутатската листа на ПП ГЕРБ продължават, Разлог изпреварва Банско в класацията, връщат отново д-р Емил Тончев, заменя В. Гърменов

След като стана ясно, че втората в кандидат-депутатската листа на Политическа партия ГЕРБ Росица Димитрова от Благоевград ще бъде сменена с някогашния народен представител и краткотраен общински водач Даниела Савеклиева, прозират и други промени в листата на партията. Според източници на Struma. com, обичайното за Банско пето място този път ще бъде преотстъпено за Разлог, които ще щурмуват Народното събрание с доктор Емил Тончев. Д-р Тончев сменя В. Гърменов, взел участие на 6-то място в листата им на предходните избори.

Кандидатът на Банско Александър Мацурев ще бъде с номер 6 в кандидат-депутатската им листа. Сериозна се обрисува вътрешнопартийната конкуренция за преференциални гласове. Твърди се, че сега силите са ориентирани към обединяване на структурата в Благоевград, с цел да съумеят да вкарат народен представител, нещо което им е и партийно предписание от централата на ГЕРБ.

Обидно е за регионалния център в няколко следващи избора да няма представител в Народното събрание, тъй че се чака съществено лобиране за Даниела Савеклиева и готовност за положителното показване на благоевградската конструкция в изборите на 2-ри април.

Не се подлага на подозрение, че последният в листата Стефан Апостолов ще е за следващ път депутат от района, защото е систематичен първенец по време на избори. Петрич ще имат народен представител в лицето на Костадин Стойков сигурно. Общият резултат на ГЕРБ ще обезпечи място зад парламентарната банка и на лидера Росен Желязков.

За място в Народно събрание ще се пребори и Георги Георгиев от Сандански. Това са 4-имата сигурни депутати, приказват анализатори. Ако съумеят да вкарат 5-ти народен представител, то борбата ще е сред Савеклиева и Мацурев и тук дават преимущество на Даниела Савеклиева, която в годините, до момента в който беше отвън Народното събрание, придружаваше в обиколките му из района регионалния водач Андрей Новаков, тъй че не остана забравена от електората.

Все още герберите не са подготвени с окончателния вид на кандидат-депутатската листа, която да предложат в Изпълнителната комисия и към момента се водят разногласия за 5-то и 6-то място - Банско или Разлог.
Интересни процеси протичат и в останалите партии в политическия мир. На хоризонта се появи Национална движение „Симеон Втори", чийто лидер ще от столицата, само че съгласно осведомени, извънредно образован и ерудиран мъж.

Водач на " Продължаваме промяната " ще е Андрей Гюров към този момент. Итук обаче подредбата на листата им е под въпрос, поради разногласия към местата с сътрудниците им от Демократична България, с които обявиха,че ще се явят на избори.Не е явен лидерът на Българска социалистическа партия.

Дали Корнелия Нинова ще отстъпи мястото на локален лидер, такава каквато е борбата тук, или още веднъж ще подреди листата като при последните избори. Тя отпред, професор Г. Михайловвтори и оттук насетне да се редят другите. В листата на Движение за права и свободи,начело с Д. Пеевски не се чакат промени.

Зам. ръководителят на последното национално заседание Надежда Самарджиева ще води още веднъж листата на " Български напредък ". Под въпрос е и водачеството на Има Такъв Народ. Досега отпред на кандидат-депутатската листа мълвата поставяше регионалният им водач Д. Николов, само че поради вчерашните събития и обвинявания на прокуратурата за нанесени милиони вреди за Булгаргаз, по времето на Николов като зам.министър на Енергетиката, обстановката в партията на Слави може и да се промени.

Забелязва се оживление измежду партийните структури, само че безспорна незаинтересованост измежду гласоподавателите, които за следващ път ще застанат пред урните, с цел да избират управленците си. Омръзна им на хората от избори и по тази причина се чака ниска изборна интензивност през април.

Крайното равнодушие се задълбочава след изказванията, че и през есента ще има още веднъж парламентарни избори и даже съмнение, че локални и парламентарни ще бъдат в един ден.

Дали след изборите през април ще се сформира постоянно държавно управление или още веднъж България ще се ръководи от следващия длъжностен кабинет, това следва да забележим..
П. Костадинов

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР