След като стана ясно, че Колизеумът отново опозна българин, който

...
След като стана ясно, че Колизеумът отново опозна българин, който
Коментари Харесай

Раян от Дейли мейл разкри как хвана драскача на Колизеума

След като стана ясно, че Колизеумът още веднъж опозна българин, който желае да увековечи името си върху античните му стени, Раян Луц, който хвана 27-годишния Иван Димитров от Ловеч и алармира на защитата, даде елементи по срамната преживелица. 

По силата на израза, че всички пътища водят до Рим, Луц и българинът Иван Димитров се срещат пред Колизеума в столицата на Италия. В момента на срещата Раян таман е завършил с туристическата обиколка на историческата постройка, а Иван стартира да изписва името си и това на приятелката му - Хейли, с ключ върху стените ѝ.

„ Видях мъж, който без да се прикрива, издълбаваше името си в стената. Извадих телефона, тъй като в днешно време ти би трябвало доказателство. Не е задоволително да кажеш единствено, че си видял нещо ”, показва американецът.

Луц стартира да търси охранител. „ Тръгнах да диря служител на реда, открих подобен и му обясних, че имам видео, показах му мъжа. Той към този момент беше завършил и не съумяха да го задържат. Отидох при шефа на защитата, само че за жалост, и той нищо не можеше да направи ”, добавя описа си Луц.

Разочарован, той се прибира в хотела си и разгласява видеото. За часове събира хиляди гледания, а международните медии го включват в излъчванията си.

„ Историята обиколи всички международни медии и откри място върху страниците на най-престижните печатни издания. CNN го отрази, BBC го отрази, ние, в „ Дейли мейл ”, писахме ”, уточни журналистът Ник Пиза.

Той споделя, че Иван е българин, който живее на острова. „ Живее в Бристол, в едно предградие, с неговата другарка Хейли. Къщата им беше празна, още не се бяха върнали от почивката. Във фитнеса, където работи, споделиха, че не го познават. Открихме и майката на Хейли, която също беше сюрпризирана, когато разбра за случая ”, прибавя Пиза.

От полиция в Италия обявиха, че казусът е на стадий „ авансово следствие ” и още няма упрекнати. „ Разбрах, че полицията в Рим го търси, разбрах, че са съумели да го проследят до България ”, прецизира журналистът.

„ Не съм виждал в миналото преди някой да си разреши да издълбава името си на монумент с такава историческа стойност като Колизеума ”, възмущава се Луц.

Ние обаче си знаем - през 2015 година, футболистът Благой Георгиев издълба името си още веднъж върху колоните на зданието. Джизъса бе арестуван, а оръдието на труда му - стотинката, беше конфискувана.

 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР