След като стана, че руската посланичка Елеонора Митрофанова, както и

...
След като стана, че руската посланичка Елеонора Митрофанова, както и
Коментари Харесай

Нов скандал в НС: И посланикът на Скопие нежелан на откриването на парламента

След като стана, че съветската посланичка Елеонора Митрофанова, както и дипломатът на Беларус  в последна сметка няма да бъдат поканени на откриването на 48-ия парламент, гръмна нов скандал. Нежелан на тържественото съвещание на Народно събрание на 19 октомври 2022 година е и представителят на Северна Македония. Народните избраници са гневни откакто в Скопие по време на футболна среща бе освиркан химнът ни.

Това породило бурна полемика по време на предварителната среща за детайлностите към стартовото съвещание, разпределението на местата в залата, на стаите в Народното събрание и на ведомствените жилища. Още повече, че Скопие има нова посланичка и посрещането й по този метод би минирало връзките сред двете страни.



Преди да бъде конституиран Народното събрание и да бъдат основани парламентарните групи всичко е в ръцете на администрацията на Народното събрание, разяснява Росен Костурков, от „ Продължаваме промяната ”.

В Народното събрание влязоха Десислава Атанасова от ГЕРБ, Андрей Гюров от " Продължаваме промяната ", зам.-председателите на Движение за права и свободи Станислав Анастасов и Ахмед Ахмедов, както и депутатът от Движението Хамид Хамид, Георги Свиленски (БСП), Надежда Йорданова ( " Демократична България " ), водачът на " Възраждане " Костадин Костадинов и сътрудника му депутат Петър Петров, Румен Йончев и Георги Самандов от " Български напредък ".

Нашето място е в пленарната зала, а на Митрофанова не, отсече на влизате в Народно събрание Андрей Гюров, който още веднъж се чака да бъде ръководител на ПГ на Политическа партия.

Има протокол, който би трябвало да се съблюдава. Във Външно министерство има цяла дирекция " Протокол ". Поканите не са лични, а до целия дипломатически корпус, разяснява Самандов.

 

 

 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР