След като списанието Consumer Reports предвиди, че новият Model 3

...
След като списанието Consumer Reports предвиди, че новият Model 3
Коментари Харесай

Tesla обвини списание Consumer Reports в публикуване на подвеждаща информация


 Tesla упрекна списание Consumer Reports в издание на подвеждаща информация

След като списанието Consumer Reports планува, че новият Model 3 на Tesla ще има „ надеждност под средната”, от компанията остро разкритикуваха това изказване.

„ Отново и още веднъж нашите лични данни демонстрират, че публикациите за коли на Consumer Reports не престават да са неточни и подвеждащи за потребителите”, прецизираха от компанията за електрически коли.

Оплакването на Tesla е обосновано, защото Consumer Reports към момента не са карали Model 3 и затова мъчно могат да дефинират надеждността на новата кола. Но недоволството на компанията не се изчерпва само с изказването по отношение на новия модел.

От Tesla считат, че екипът на списанието е провел проби и изследване, на които „ им липсва главен теоретичен интегритет “. За да поддържат своите обвинявания, от автомобилната компания показаха три случая от юли 2016 година до момента, когато Consumer Reports разгласява неточна и подвеждаща информация.

„ Ние неведнъж отправяхме апели да поправят това и те отказваха “, означиха от Tesla, допълвайки: „ Според нас повода за този отвод се крие във обстоятелството, че техните публикации за Tesla притеглят доста внимание “.

Дали фокусирането върху Tesla е нараснало престижа на списанието? Вероятно. След като през 2013 година изданието дефинира Model S като най-хубавата кола, тествана в миналото, аудиторията на Consumer Reports се усили. При тези похвали от Tesla нямаха проблем с метода на списанието при оценяването на колите.

Дори през 2015 година, когато Consumer Reports намали надеждността на Model S до “по-лоша от средното”, CEO на Tesla Елън Мъск въпреки всичко цитира статистиката на списанието, с цел да отбрани електрическата кола. Тогава Мъск посочи, че компанията му към този момент е поправила някои от проблемите, посочени в оценката на Consumer Reports.

Сега, когато Tesla насочи рецензия към интегритета на списанието, главният въпрос е дали това ще промени мнението на Consumer Reports за компанията на Мъск или ще докара до смяна на Model 3.

Към момента от изданието към момента не са дали отговор на коментара на Tesla.

По отношение на Model 3, от списанието декларират, че ще си купят една от тези коли, ще я тестват и в случай че резултатът е позитивен, транспортното средство ще бъде предложено на потребителите.
Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР