След като сме измислили домейн-име за новия си сайт, […]След

...
Коментари Харесай

Съвети за избор на добър хостинг

След като сме измислили домейн-име за новия си уебсайт, […]

След като сме измислили домейн-име за новия си уебсайт, следва да се обърнем към хостинг-доставчик, който да ни осигури… дом за този нов уебсайт. Хостингът – това е обиталището на уебсайтовете, т.е. мястото, където те „ живеят “. Но по какъв начин да изберем подобаващия хостинг?

Доставчиците оферират разнообразни типове и разновидности и това може да бъде много объркващо. За благополучие не е нужно да разходваме големи суми пари и доста време, с цел да реализираме най-хубавия резултат. Технологията е такава, че таксите са пропорционални на условията. Срещу неголяма сума можем да имаме прилична представителна страница в интернет, която да довежда нови консуматори за нашите услуги и артикули.

фотография: pexels.com

Като нова кола 

Изборът на хостинг е тъкмо толкоз елементарен, колкото и изборът на кола или чифт обувки. Когато човек е наясно какво желае, изборът идва от единствено себе си. Ако се върнем на аналогията с колата, първо би трябвало да дефинираме какво ще вършим с нея и тогава излиза наяве каква ще да е тя: в случай че ще се придвижваме из града, ще е дребна и маневрена; в случай че ще летим шеметно с другари надлъж и нашир, по-добре да е бърза, спортна, мощна; в случай че ще возим материали и артикули, подобаващ е пикап или микробус, а в случай че ще пътуваме с децата и фамилията през ваканцията, би трябвало да е ван с доста седалки и голям багажник. По същия метод би трябвало да си изясним и защо ще използваме уеб страницата си. Това дефинира какъв ще му пасне. Ако желаем единствено да имаме дребна виртуална „ визитка “, споделеният хостинг е задоволителен – и е на ниска цена. Ако желаеме по-разгърнат уебсайт, с подстраници, с благоприятни условия за регистрации, потребителски профили, бюлетини – виртуалният частен сървър ще ни свърши работа. Ако желаеме сериозен уебсайт с обезпечено наличие и с цялостно техническо обслужване от страна на доставчика, тогава е добре да използваме управляем заоблачен VPS.

СПСС 

Според експертите, има четири неща, които е значимо да се преценяват при избора на хостинг, и те се крият зад съкращението СПСС. Това са: скорост, поддръжка, сигурност и скалириемост.

Скорост: това е бързината, с която уеб сайтът се „ сервира “ на посетителите, поискали да го прегледат. Има доста фактори, които въздействат на скоростта на зареждане, само че това, което зависи от хостинг-доставчика, може елементарно да бъде измерено и тествано.

Поддръжка: доста значителен аспект, който би трябвало да се реши сериозно още в самото начало. На пръв взор поддръжката е налице при всички, само че каква е? Кой би се чувствал добре, в случай че техническата помощ изисква часове очакване, в случай че обслужващият механик приказва на възмутителен акцент или ни предлага препоръки, които изискват характерен вид пълномощия? Няма нищо по-добро от референциите, когато става дума за оценка на техническата поддръжка.

Скалируемост: всеки, който стартира някаква активност в интернет, би трябвало да е квалифициран за разгръщане, за напор от консуматори, за неочакван приръст на трафика и скоростно прекосяваме към по- “широк “ дом за своя уебсайт. Добрият хостинг-доставчик е подготвен незабавно да разшири обиталището на нашия уебсайт, когато се появи непредвиденият напор.

Сигурност: през днешния ден тя е по-важна от всеки път. Кибератаките от дълго време не са дело на уединен хакер в тъмна нощ, търсещ популярност или себедоказване. Днес нападенията онлайн са добре проведени, планувани, а най-много – финансово стимулирани. Затова сигурността би трябвало да е измежду основните неща в дневния ред на доставчика на хостинг. Хубаво още при запознаването с офертите потребителят да обръща внимание какви ограничения за сигурност ползва компанията.

Пак в този ред на мисли е значимо дали доставчикът прави постоянно аварийни копия – така наречен бекъпи. Това е въпрос на самоуважение за всички снабдители на хостинг, които стопанисват голям брой уеб сайтове.

Не е нужно да е скъпо 

Свикнали сме с разбирането, че евтините неща излизат скъпо и че е по-добре да предпочетем висока цена, с цел да получим нещо качествено. Е, с хостинга не е по този начин. Технологията разрешава поддръжката на дребна, елементарна уеб-страница да е толкоз евтина, че да е неусетна за фирмения бюджет. По-разгърнатите предложения подхождат на един добре работещ и огромен бизнес, за който цената на услугата отново не би била товар.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР