След като ситуацията с коронавируса придоби такива мащаби, че от

...
След като ситуацията с коронавируса придоби такива мащаби, че от
Коментари Харесай

Кои са най-мръсните предмети, до които пипаме всеки ден?

След като обстановката с ковид закупи такива мащаби, че от Световната здравна организация бяха принудени да разгласят болестта за пандемия, все по-важно е какъв брой добре следваме стъпките за персонална хигиена.

Заради риска от разпространяването на рисковия вирус, който съумя да доближи и България, както и епидемиите от грип вид А и B, които също върлуват у нас, лекарите предизвестиха да съблюдаваме по-добра персонална хигиена, с цел да се предпазим от заразяване. Това значи да мием ръцете си често; да се стремим да не допираме постоянно устата, носа и лицето си като цяло; както и да ограничим контактите си с други хора до най-малко.

Бактериите са на всички места към нас – в метрото, в рейса, в дамската чанта, по бюрото в офиса, в дома ни. За благополучие близо 99% от тях не могат да ни заразят, само че останалият 1% е задоволителен, с цел да ни сътвори главоболия през този сезон. Въпросните патогени могат да са повода за лека кашлица, елементарна простуда, само че и за животозастрашаваща зараза.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР