След като синдикатите на селскостопанските производители реагираха положително на предложението

...
След като синдикатите на селскостопанските производители реагираха положително на предложението
Коментари Харесай

Френските фермери прекратиха блокадите, след като им бе обещана помощ на стойност 400 милиона евро

След като синдикатите на селскостопанските производители реагираха позитивно на предлагането на държавното управление за още помощи, фермерите във Франция прекратиха през днешния ден множеството блокади на пътни артерии, оповестява Българска телеграфна агенция.

Фермерите образуваха с тракторите си дълги колони и, ескортирани от полицията, се насочиха към местата, откъдето са пристигнали.

По време на демонстрациите им имаше моменти, когато близо 10 хиляди души участваха в протестните акции против спада в приходите, екологичните правила на Европейския съюз и бюрократичните трудности.

На някои места митингите продължиха. В района на Англе, който се намира на брега на Атлантическия океан, фермери смъкнаха задграничните артикули от лавиците на супермаркет, заяви в. " Сюд-уест ".

Вчера новият френски министър председател Габриел Атал даде обещание още държавни помощи, като убеди най-големите синдикати да сложат завършек на блокадите.

Общата помощ, която дава обещание държавното управление, е 400 милиона евро, написа в. " Лез еко ", като се базира на министерството на стопанската система.

Ще бъде предоставена помощ на животновъдите и на представителите на винената промишленост, която се сблъсква с казуса със свръхпроизводството, съчетано с намаляваща консумация.

Организации за отбрана на околната среда разкритикуваха държавното управление за отлагането на ограниченията за ограничение на използването на пестициди до 2030 година - решение, взето по искане на селскостопанския бранш.

Протестите на френските фермери продължиха повече от седмица, като те показваха недоволството си главно посредством блокиране на пътни артерии с трактори.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР