След като седмици наред беше критикуван за несправяне с горските

...
След като седмици наред беше критикуван за несправяне с горските
Коментари Харесай

Австралийският премиер предлага мащабно обследване заради пожарите

След като седмици наред беше подложен на критика за несправяне с горските пожари, австралийският министър председател Скот Морисън сподели през днешния ден, че ще предложи национално проучване на реакцията към бедствието.

В изявление за телевизия Ей Би Си, Морисън сподели, че ще предложи авторитетен федерален правосъден орган - кралска комисия, да се заеме с пожарите, предава Българска телеграфна агенция.

" Очевидно има нужда от национално проучване на реакцията ", уточни Морисън.

В отговор на възходящия напън да направи повече във връзка с климатичните промени, министър председателят, който до момента отхвърляше всякаква връзка сред консервативната държавна климатична политика и горските пожари, разгласи, че кабинетът ще се заеме с повече действия, ограничаващи въглеродните излъчвания.

По-хладното време през почивните дни донесе известно облекчение в доста региони, наранени от пожарите. Но гибелта на пожарникар в щата Виктория, където избухна ново огнище, накара управляващите да предупредят, че животът на доста хора и домовете им не престават да са застрашени. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР