След като се запозна с докладите за професионалните и нравствените

...
След като се запозна с докладите за професионалните и нравствените
Коментари Харесай

Прокурорската колегия на ВСС: Кандидатура на Иван Гешев е допустима

След като се срещна с отчетите за професионалните и нравствените качества на Иван Гешев прокурорската гилдия на Висшия правосъден съвет, единомислещо одобри, че неговата кандидатура за основен прокурор е позволена. Колегията разиска и писмото, с което ръководителят на Върховния касационен съд Лозан Панов изиска още информация за активността на Гешев като прокурор.

Главният прокурор внесе като обособена точка в дневния ред писмото на Лозан Панов, с което се желае повече информация за обвинителните актове, които Иван Гешев е внесъл като прокурор в съда, както и за присъдите реализирани по тях.

Прокурорската гилдия взе решение цялата информация, която е употребена за правенето на отчета за професионалните качества на Гешев да бъде изпратена на Лозан Панов.
Даниела Машева, член на Висш съдебен съвет - прокурорска гилдия: Това, което ние ще предоставим съгласно решението на прокурорската гилдия, касае точно данните по отношение на професионалните качества.
На ръководителя на Върховен касационен съд ще бъде предоставена и цялата информация, която е събрана по последната атестационна оценка на Иван Гешев, която е оптималната " доста добра ". Гешев разяснява, че не се тормози нито от качеството, нито от количеството на своята работа.
Иван Гешев, зам.-главен прокурор, претендент за основен прокурор: Аз не чакам да съм обичан. Не е обикновено един прокурор да бъде обичан, тъй като в случай че бъде обичан значи, че не си прави работата. Защото работата на един прокурор е да повдига обвинявания, да желае от съда избрани лица да бъдат арестувани, да желае да бъдат наказани.
Гешев разяснява още, че обезпокоени от прокуратурата и полицията би трябвало да се усещат пласьорите на опиати, насилниците и крадците, които тормозят възрастните хора, причинителите на финансови и данъчни закононарушения и всички, които престъпват закона.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР