След като се възстанови от коронавируса в Русия, френската волейболна

...
След като се възстанови от коронавируса в Русия, френската волейболна
Коментари Харесай

Ървин Нгапет: Останах в Казан, за да спечеля Шампионската лига

След като се възвърне от ковид в Русия, френската волейболна звезда Ървин Нгапет се завърна вкъщи в Поатие в края на март, където се изолира със фамилията си. В изявление за френската федерация , той описа за месеците надалеч от терена.

- Ървин, през март се болести с ковид. Колко време бе нужно да се възстановиш?
- Всъщност първите два дни бяха в действителност сложни. След като прекарах 15 дни в болничното заведение, което ми се струваше доста, не беше елементарно. След това нямах никакви последствия или изнемощялост, бързо се възвърнах. И защото сезонът в Русия завърши, съумях да се върна във Франция много бързо.

- Как върви изолацията ти?
- Върнах се в Поатие, със фамилията си, не излизам от у дома, просто се веселя на децата си. Имам шанса тук да съм в район, който е един от най-слабо засегнатите във Франция, лечебните заведения не са пренаселени. Мисля, че има малко случаи в интензивните отделения. Хубавото е, че съумявам да си почивам, другояче не всеки път е елементарно да бъдеш затворен през целия ден, без да можеш да видиш близките. Няма да укривам - в случай че ни се даде опция да пропътуваме повече от 100 километра, желая да си поемем чист въздух и да отидем на отмора.

- Поддържаш ли форма?
- Да, когато разбрах, че ще имам подобен дълъг интервал без мачове и тренировки, си поръчах разнообразни уреди и си оборудвах стая вкъщи, тъй че мога да върша извършения на мира. Това оказва помощ да оставам във форма.

- Липсва ли ти играта след съвсем два месеца изолираност?
- Все още не! (смее се). Но знам, че ще продължим напред.

- Какво те чака?
- Според информацията, която получавам, обстановката в Русия не е доста лека, тъй че е евентуално да отнеме малко повече време и ще заставам у дома. Очаквам клубът да ми каже, с цел да преценява по какъв начин да работя. Бяхме се уговорили, че би трябвало да се върна след Игрите, които няма да се проведат тази година. Договорът м стартира от август, по този начин, че мисля, че ще бъда там на 1 август.

- Как понесе новината за отлагането на Олимпийските игри?
- Разочаровах се, тъй като бяхме нетърпеливи да отидем в Токио, всички ги очакахме с неспокойствие. Но демонстрираме схващане, тъй като знаем, че има по-важни неща във времена като тези. И въпреки всичко се отсрочват единствено за една година, желанието да сме там ще бъде още по-силно и ще се подготвим доста добре. Все отново, тази година евентуално няма да имаме задължения с националния тим.

- Да се върнем към сезона в Казан - по какъв начин го оценяваш, даже и пресечен прибързано?
- Най-яркият спомен от този сезон е обвързван с Шампионската лига, тъй като това е първият път, когато Зенит не стигна до 1/4-финалите. Беше огромно отчаяние, имахме проблеми със сработването поради новия пост на Михайлов, който играеше като посрещач. Календарът също беше претрупан, тъй като имахме доста малко време сред международното клубно състезание в Бразилия и мач от Шампионска лига в Белгия, който загубихме. Това не е опрощение, само че Шампионската лига тази година не беше за нас. Имаше и позитивни неща: бяхме втори в Суперлигата с равни точки с първия, класирахме се за финалната шестица на шампионата, спечелихме Купата. Жалко е, че сезонът не завърши обикновено, другояче тръгнахме добре, и се стремихме към купата. Сигурно е, обаче, че през идващия сезон ще се върнем с още по-големи цели.

- Подписа контракт за трети сезон в Казан, имаше ли други оферти? И за какво избра още веднъж Зенит?
- Да, имах оферти от доста тимове в Италия, само че оставам в Казан, с цел да печеля Шампионската лига. Нямам предпочитание да напущам без да съм постигнал задачата. Затова ще остана още една година, с цел да се боря за този трофей. И, почтено казано, с изключение на студа, всичко друго ми харесва - хората са хубави, клубът ни оказва помощ доста, в никакъв случай не се чувстваш самичък.

- Одобряваш ли завръщането на Владимир Алекно на пейката?
- Хубаво е, той е треньор, който е спечелил всичко, доста се веселя да го видя още веднъж отпред. Но Влад имаше доста здравословни проблеми, по тази причина искаше да си почине този сезон, тъй като не трябва да заплашва здравето си.

- Как виждаш тима през новия сезон?
- Отборът ще остане съвсем същият като съществена шестица. Михайлов ще бъде още веднъж диагонал. Пристига Беднож, след два страхотни сезона в Модена. Това е фантастично за нас. Завръща се Александър Волков, който има доста опит, тъй че ще имаме страховит тим, който ще може да се бори за всички титли. Много съм благополучен поради тази причина. Предимството да стартираме, както се чака при започване на август, ще ни донесе доста време за подготовка. А нормално, след мачовете с националните тимове, идваме по-късно и би трябвало да играем след няколко дни, без да имаме доста тренировки и контроли, постоянно е комплицирано за огромните клубове, които имат доста играчи в националните отбори.

Превод: BGvolleyball.com
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР