След като се върна първият проучвателен мандат, то нормално е

...
След като се върна първият проучвателен мандат, то нормално е
Коментари Харесай

„Размразяване“ на преговорите?: Има ли още шансове за кабинет между първите две партии

„ След като се върна първият изследователски мандат, то обикновено е да чакаме вторият да има по-голям триумф освен с договаряния, само че и с внасяне на план на държавно управление “, сподели в " Тази заран " доцент Наталия Киселова, специалист по конституционно право.

„ В политиката да кажеш нещо или да намериш правилен отговор е нищо. После стартира убеждаването, аргументирането. В нощта на изборите ние видяхме, че нямаме 10 варианти, имаше две и тази за предварителните избори “, разяснява от своя страна доцент Светослав Малинов, началник Катедра " Политология " в Софийския университет.

Той акцентира, че не е хубаво да има експертно държавно управление в една демократична страна.

Преди минути bTV научи, че в 20 часа Политическа партия ще създадат изказване

„ Върви развой на увещание, че тази формула е най-хубавата и може би в действителност би трябвало да се изясни. Експертно държавно управление не значи, че в него има доста положителни специалисти в контраст на глупави и необразовани политици. Това значи без ярки политически фигури, с цел да няма раздразнение “, добави Малинов.

„ Да приказваме за департизация. Няма държавно управление, което да не е политическо. След петък и това, което се видя, въпреки всичко има потребност от промяна на тази формула. Политическа партия потеглиха с формула, тя е обсъждана доста яростно, видяхме на техния консултативен конгрес. Виждаме една узурпация на цялата власт от една малцинствена партия в една малцинствена коалиция “, съобщи доктор Борислав Цеков, лекар по конституционно право.

По информация на bTV Асен Василев, Даниел Лорер и Тодор Тагарев са част от имената, които се резервират

Според него би трябвало да има държавно управление, само че не какво да е.

„ Настояваме за Шенген, еврозона, само че ни би трябвало устойчиво държавно управление. Не би трябвало да има партийна доминация, изключително на Политическа партия “, сподели Цеков. 

Какво още разясниха те - гледайте във видеото. 

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР