След като се самосезира Районна прокуратура - Казанлък, разпореди проверка

...
След като се самосезира Районна прокуратура - Казанлък, разпореди проверка
Коментари Харесай

Прокуратурата в Казанлък се самосезира за случай с поразено от ток дете

След като се самосезира Районна прокуратура - Казанлък, разпореди инспекция по реда на Надзора за правда, отбрана на публичния интерес и правата на жителите, оповестяват от Апелативна прокуратура - Пловдив. Поводът са изявления и репортажи за потърпевшо 10-годишно момче, което на 11 декември е изумено от електрически ток в учебния двор на Основно учебно заведение (ОУ) „ Антон Страшимиров “ в Казанлък.
Проверката би трябвало да откри на обстоятелствата по случая - собствеността на електрическия дирек с инсталирания на него трансформатор, да се изиска и приложи към преписката писмен отговор от притежателя, в това число негов локален представител, каква функционалността на оборудването и какви ограничения за обезопасяването му ще се подхващат. 
След привършване на инспекцията казанлъшката прокуратура ще се произнесе и ще издаде наставления на притежателя за обезопасяване на обекта, в случай че е належащо. 
Районна прокуратура - Казанлък, управлява и следствие за закононарушение по чл.137 от Наказателния кодекс - че на 11 декември в двора на казанлъшкото ОУ „ Антон Страшимиров “ е изложено на заплаха 10-годишното момче, което е лишено от опцията да се самозапазва заради малолетство.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР