След като се очаква Европейската комисия да обяви следващия месец

...
След като се очаква Европейската комисия да обяви следващия месец
Коментари Харесай

Политика на ЕС. Политика на ЕС. Слабото представяне заплашва целта на блока за климатична неутралност

След като се чака Европейската комисия да разгласи идващия месец радикална нова цел за 2040 година за понижаване на излъчванията на парникови газове, има тревожни признаци, че държавните управления се борят да изпълнят съществуващите задължения.

Докато Европейската комисия приготвя предложение за климатична цел до 2040 година, която може да накара държавите-членки да се ангажират да понижат чистите излъчвания на парникови газове (ПГ) до единствено 10% от равнищата от 1990 година, има признаци, че държавните управления се борят да реализиране на по-скромни съществуващи цели, избрани за края на това десетилетие.

Новаторският европейски закон за климата ангажира Европейски Съюз с 55% понижение до 2030 година и цялостна въглеродна индиферентност до 2050 година и изисква от Комисията да предложи промеждутъчен цел за 2040 година през идващите месеци. Европейският теоретичен съвещателен съвет по изменението на климата, орган, основан от същото законодателство, заключи предишното лято, че постигането на чиста нула ще бъде невъ...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР