След като Съветът започне работа, аз лично ще предложа промени

...
След като Съветът започне работа, аз лично ще предложа промени
Коментари Харесай

До 15 години затвор за хакери предлага вицепремиер

След като Съветът стартира работа, аз персонално ще предложа промени в Наказателния кодекс, защото смятам, че глобите са извънредно занижени. Наказанията, които се плануват са от 2 до 8 години. Аз бих предложила от 5 до 15 години затвор. Всеки хакер би трябвало да знае, че ще го грози глоба от най-високо равнище. Той може да получи и доживотна възбрана да посещава страни членки на Европейски Съюз. "

Това сподели вицепремиерът Марияна Николова, която бе назначена за ръководител на Съвета по киберсигурността. Тя добави в изявление пред Нова телевизия, че към този момент е образувана междуведомствена група в Министерството на правораздаването във връзка с кибер рекета.

В отговор на въпрос дали има нужните знания Николова отговори: " Функциите на ръководителя на Съвета по киберсигурност са управителни. Що се отнася до механически и осведомителни пълномощия, аз в границите на администрацията, в която съм работила, съм прекосявала разнообразни образования, в това число владея и квалификацията ITcard. Съветът се състои от 18 ръководителя на значими ведомства в страната, като тук влизат силовите ведомства – Министерство на вътрешните работи, МО, ДАНС, Министерство на външните работи, МТИТС, както и основни ръководители на разследващите служби.

В представителството ще влезе и представител на президента, който ще бъде избран с декрет. " Николова отхвърли да има връзка сред назначението ѝ и изявлението на някогашния вицепремиер Валери Симеонов, който на 18 август съобщи, че ще изиска нови договаряния с ГЕРБ и нов формат на патриотичната коалиция сред НФСБ и Вътрешна македонска революционна организация. Министърът заяви, че предлагането ѝ да поеме поста е пристигнало на 19 август от премиера Бойко Борисов.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР