След като само преди два дни премиерът Бойко Борисов обяви,

...
След като само преди два дни премиерът Бойко Борисов обяви,
Коментари Харесай

Борисов пак разби фабрика за цигари и пак е най-голямата

След като единствено преди два дни министър председателят Бойко Борисов разгласи, че делът на контрабандните цигари в България е едвам 3.8%, министър-председателят отпътува на пожар към пловдивското село Труд, където по негови думи службите са разрушили най-голямата фабрика до момента за незаконни тютюневи произведения.

Премиерът посети халето дружно с шефа на Агенция " Митници "  Георги Костов и главния секретар на Министерство на вътрешните работи Иво Иванов. Там беше и зам.главният прокурор Иван Гешев.  " Виждали сме доста заводи за произвеждане за контрабандни цигари, само че толкоз огромна и толкоз добре проведена - не сме! ", похвали се Борисов, цитиран от bTV. От думите му се разбра, че страната знаела, че " някъде има фабрика ". " Те са работили извънредно подмолно - виждате какви изолации, украинци и молдовци са служащите. Те не излизат, тук живеят, имат си щанги да си подвигат. Сиреч няма никакъв симптом, по който да отидат на кафе, ресторант, да ги виждат в Пловдив ", разкри министър-председателят.

Борисов уточни, че най-вероятно произведената продукция директно се изнася, защото цигарените кутии са с гръцки надписи. Зам.главният прокурор Гешев от своя страна посочи, че откритите тютюневи произведения в склада са за към 2 млн. лв.. Според премиера вредите от тази фабрика месечно за бюджета са сред 15 и 20 млн. лв.. " Горе-долу толкоз, колкото желаят служителите на реда за нощния труд ", добави Борисов. От неговите думи стана ясно още, че службите са разрушили и втора по-малка фабрика край село Ръжево Конаре. " Сутринта с сътрудника Гешев десетина пъти се чухме, защото първо ударихме другата фабрика до Ръжево Конаре. И той ми споделя: " Видя ли, че не е по този начин... ". И се тюхкахме. Но по-късно се обадиха към този момент, че са разкрили огромната фабрика ", описа министър председателят.

Халето за произвеждане на цигари е било построено преди година, като инвестицията в него била към 10 млн. лева. Фабриката е оборудвана с мощен генератор за ток, с цел да не бъде регистриран огромен разход на електрическа енергия. При акцията са задържани 12 души, търсят се още четирима.  " Вчера ги предизвестих, тъй като знаехме, че ще ги бомбардираме рано или късно, само че те очевидно не схващат от дума! ", заяви Бойко Борисов.

Преди година в Карнобат бе разрушена огромна незаконна фабрика за цигари, чиито служащи още веднъж живееха на територията й, с цел да не будят съмнение измежду локалните. Алкохолният необут Миню Стойков бе упрекнат за неин притежател. 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР