След като са преживели корона инфекция, много от засегнатите имат

...
След като са преживели корона инфекция, много от засегнатите имат
Коментари Харесай

Oткриха какво предизвиква постковид симптомите

След като са претърпели корона зараза, доста от засегнатите имат вяра, че най-лошото е минало. За страдание, някои страдат от следствията от заболяването, известна още като постковид, даже след възобновяване.
Дълго време не беше открита повода. В ново изследване, което министърът на опазването на здравето в Германия Карл Лаутербах показа в обществените медии, откривателите към този момент са разкрили какво може да провокира дълготрайните последствия.
Професор Акико Ивасаки от Медицинския факултет на Йейл изследва Постковид повече от две години. Сега, дружно с сътрудниците си, може би е постигнала пробив. За задачата са прегледани 215 пациенти.

Особено огромна разлика, която се вижда спрямо контролната група, е отклонението в равнището на кортизола. То е по-ниско при пациентите с Постковид, в сравнение с при всички останали участници в изследването.

Кортизолът е ендогенен хормон, който извършва значими метаболитни задания. Тъй като хормонът се освобождава от ден на ден по време на стрес, той е прочут като хормон на напрежението.

Проучването е значима стъпка към по-доброто схващане и лекуване на механизмите в тялото, свързани с Постковид. През множеството време пациентите с Постковид страдат от мощна отмалялост, безсилие и уязвимост, осведоми RTL.de, представена от zdrave.to.

В допълнение към равнището на кръвната захар, хормонът също въздейства върху образуването на костите, протеиновия метаболизъм и метаболизма на мастната тъкан.
Кортизолът взе участие и в имунологичните процеси. Той инхибира имунната система и по тази причина се употребява като лекарство под формата на кортизон за битка с възпалителните реакции.

Дефицитът на кортизол се показва в мощна отмалялост, загуба на вкус, загуба на тегло и възприятие на уязвимост. Гадене, повръщане и ниска кръвна захар са други признаци.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР