След като са били цяла сутрин в училище, децата се

...
След като са били цяла сутрин в училище, децата се
Коментари Харесай

3 идеи за забавен следобед с децата, преди да почнат домашните

След като са били цяла заран в учебно заведение, децата се прибират изтощени. Грешка е да ги карате незабавно да се залавят с домашните. Те имат потребност освен да хапнат, само че и да си починат. Вариантът да заседнат пред някоя игра не е потребен, тъй като по този начин мозъкът им продължава да бъде деен. А задачата е те да релаксират.

Предлагаме ви 3 хрумвания за тази част от деня, с които хем ще се забавлявате дружно, хем ще помогнете на децата да не помнят краткотрайно уроците, след което да стартират домашните с нови сили и прохлада.

Училище по готвене

Да си поиграете на кулинарно предаване вкъщи носи доста изгоди. От една страна децата обичат да се въртят в кухнята, когато мама готви, тъй като имат опция да пробват от нещата. От друга, по този начин може да употребявате времето и да им обясните някои забавни закономерности, които след това да им оказват помощ в уроците. И не става дума единствено за типовете плодове и зеленчуци, къде порастват и по какъв начин от семенце израства огромно дърво. В кухнята може да се учи даже математика, единствено е нужно въображение.

Игра на цветове

Обикновено сме склонни да не разрешаваме на децата да рисуват с четки и боички вкъщи, тъй като доста елементарно цапат. Веднъж седмично обаче може да им дадете независимост на деяние и едно бяло платно, върху което те да изобразят с цветове нещо забавно и ексцентрично – да вземем за пример страстите си от деня, какво са видели през прозореца и даже фантазиите си. Дайте им опция да разпрострат въображението си, като изискването е да употребяват доста цветове. За цапането – с цел да не чистете по-късно прекалено много, просто застелете кухненската маса с завивка за еднократна приложимост, която елементарно ще изхвърлите.

Животът е цирк

Вярно е, че не всички харесват клоуни, само че в цирка има и жонгльори, дресьори, акробати… Циркът може да се случи и вкъщи, а домашните условия въобще не го вършат по-малко забавен. За децата ще е занимателно да си организирате ваше зрелище, в което всеки да покаже своите умения. Освен, че ще се забавлявате и раздвижите дружно, това оказва помощ на малчуганите да преодолеят някои свои страхове. И в действителност релаксира на 100%.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР