След като руският президент излезе на сцената в западния руски

...
След като руският президент излезе на сцената в западния руски
Коментари Харесай

Путин: Дойде краят на еднополюсния модел

След като съветският президент излезе на сцената в западния съветски град, той не губи време за любезности и напряко мина към нападки против Съединени американски щати и техните съдружници.

" Те живеят в предишното сами, в личните си заблуди... Мислят си, че... те са победили и тогава всичко останало е колония, заден двор. А хората, които живеят там, са второкласни жители ", сподели той и добави, че съветската " специфична интервенция " - изразът, който съветското държавно управление употребява, с цел да опише войната в Украйна - се е трансформирала в " избавителен пояс за Запада, с цел да хвърли виновността за всички проблеми върху Русия ". Обобщение на главните моменти от речта на съветския президент направи CNN.

Руският президент Владимир Путин разгласи края на " ерата на еднополюсния свят " в бойна тирада, в която порица западните страни на Международния стопански конгрес в Санкт Петербург в петък.

" Когато завоюваха Студената война, Съединени американски щати се оповестиха за представители на самия Бог на земята, хора, които нямат никакви отговорности - единствено ползи. Те са оповестили тези ползи за свещени. Сега това е еднопосочно придвижване, което прави света неустойчив ", съобщи Путин пред аудиторията.

Широко рекламираната тирада беше забавена с повече от 90 минути поради " масирана " хакерска атака. Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков съобщи пред публицисти в спонтанен конферентен диалог, че речта е била отсрочена заради разпределени офанзиви за отвод на услуга (DDoS) против системите на конференцията.

Не стана ясно незабавно кой стои зад офанзивата. Украинската ИТ войска, хакерски колектив, уточни Петербургския конгрес като цел по-рано тази седмица в своя канал в Telegram.

Обръщението на Путин на годишната конференция, една от най-съществените му речи, откогато подреди нашествието в Украйна преди съвсем четири месеца, се разглеждаше като опция светът да получи визия за неговото мислене.

След като упрекна западните страни, че упрекват Русия за проблемите си, Путин се опита да хвърли виновността за повишението на цените на храните върху " администрацията на Съединени американски щати и евробюрокрацията ".

Украйна е главен производител на храни, само че съветската инвазия засегна цялото й произвеждане и верига на доставки. Организацията на обединените народи съобщи, че войната е оказала опустошително влияние върху доставките и цените и предизвести, че тя може да тласне още до 49 милиона души към апетит.

Ръководителят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен съобщи предходната седмица, че храните са се трансформирали в част от " арсенала на Кремъл за гнет ".

Украински публични лица упрекнаха Русия в кражба на украинско зърно - обвинявания, които наподобява се удостоверяват от сателитни фотоси, показващи съветски кораби, натоварени с украинско зърно. Освен това Русия блокира морския достъп до черноморските пристанища, държани от Украйна, което значи, че даже зърното, което към момента е под украински надзор, не може да бъде изнасяно за многото страни, които разчитат на него.

Дългогодишният съветски водач също по този начин упрекна Запада, че се пробва да навреди на съветската стопанска система, като назова глобите против Москва " безумни " и " безразсъдни ".

" Намерението им е ясно - да смажат съветската стопанска система, като разбият логистичните вериги, замразят националните активи и нападат стандарта на живот, само че не съумяха ", добави той. " Това не се получи. Руските предприемачи се сплотиха, работят старателно, съзнателно и малко по малко възстановяваме икономическата обстановка. "

Руският президент от дълго време оформя решението си да стартира войната в Украйна като отговор на засилващите се дипломатически връзки и контактите в региона на сигурността на Киев със Запада. Миналата седмица той загатна, че задачата му в Украйна е възобновяване на Русия като имперска мощ.

Говорейки за войната в Украйна, Путин се насочи напряко към пропагандния си справочник, потвърждавайки, че Русия е била " принудена " да влезе в спора.

Той назова нашествието " решение на суверенна страна, която има безусловното право... да пази своята сигурност ".

" Решение, целящо да отбрани нашите жители, жителите на националните републики в Донбас, които в продължение на осем години бяха подложени на геноцид от страна на киевския режим и неонацистите, които получиха цялостната отбрана от Запада ", сподели той.

Двете области - самопровъзгласилите се Донецка национална република (ДНР) и Луганска национална република (ЛНР) - попаднаха под контрола на подкрепяните от Русия сепаратисти през 2014 година

Кремъл упрекна украинските управляващи в дискриминация на етническите руснаци и рускоговорящите в районите - обвиняване, което Киев отхвърли. От 2019 година на жителите на двете области се оферират съветски паспорти.

Накрая, в края на февруари, Путин разгласи, че ще ги признае за самостоятелни - ход, който беше общопризнат като начален залп на войната.

В петък той съобщи, че съветските бойци и сепаратистите " се борят, с цел да защитят своя народ " в Донбас и правото да " отхвърлят всеки опит за налагане на псевдоценности на дехуманизация и морална деградация извън ".

Нито една страна, с изключение на Русия, не признава двата района за самостоятелни. Украйна и останалата част от интернационалната общественост считат, че териториите са под съветска окупация.

Европейската комисия разгласи в петък, че предлага Украйна и прилежаща Молдова за страни кандидатки за участие в Европейски Съюз, като ръководителят на комисията Урсула фон дер Лайен съобщи, че украинците са " подготвени да умрат " за европейската вероятност.

В петък, говорейки за Европейския съюз, Путин съобщи, че блокът е " изгубил суверенитета си ".

" Европейският съюз изцяло е изгубил суверенитета си, а елитите му танцуват по непозната мелодия, като вредят на личното си население. Истинските ползи на европейците и на европейския бизнес са изцяло подценени и отхвърлени ", сподели той.

По-късно той добави, че Русия няма " нищо срещу " присъединението на Украйна към Европейски Съюз.

" Европейски Съюз не е военно-политически блок, за разлика от НАТО, по тази причина постоянно сме казвали и аз постоянно съм казвал, че нашата позиция тук е поредна, разбираема, нямаме нищо срещу ", сподели Путин по време на полемика след речта си.

" Суверенно решение на всяка страна е да се причисли или да не се причисли към стопански сдружения и от това икономическо съдружие зависи дали ще одобри нови страни за свои членове или не. Доколкото това е оправдано за Европейски Съюз, дано самите страни от Европейски Съюз да решат. Дали това ще бъде в изгода или във щета на Украйна, също е тяхна работа ", сподели той. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР