След като резултатите от авиокатастрофата край Граф Игнатиево показаха, че

...
След като резултатите от авиокатастрофата край Граф Игнатиево показаха, че
Коментари Харесай

Съпругата на загиналия пилот майор Терзиев: Системно нарушават мерките за безопасност

След като резултатите от авиокатастрофата край Граф Игнатиево демонстрираха, че самолетът е бил в редовност, а водачите са поели безпричинно висок риск,   приказва брачната половинка на майор Валентин Терзиев, който почина преди 3 години - също при авиоинцидент, оповестява BulgariaOnAir.

Според нея може и да има пилотска неточност, само че   не са спазени ограниченията за безвреден полет от страна на ръководителите.

С гняв и горест брачната половинка на майор Валентин Терзиев разяснява заключенията след последния полет на авиопилотите край Граф Игнатиево.

" Министър Запрянов може и да е взел някакви ограничения, само че не са задоволителни. Очевидно е, че не са нужните. Отдавна съм си снела доверието от тези високопостови длъжностни лица ", сподели Димитрина Попова. 

Според нея казусът не е единствено в дребния брой летателни часове.

" Защото ресурсът се свежда и до липса на водачи. Поради дребния запас те работят под извънредно напрежение ", на мнение е Попова.

Заради дребния запас, седмици преди да загуби брачна половинка си в небето, майор Терзиев ѝ споделил, че усеща идваща заплаха. 

" Винаги съм си мислела, че може да ти се получи отвод и си поема риска. Но пък в никакъв случай не съм си мислела, че може толкова системно да си нарушават ограниченията за сигурност ", акцентира Димитрина Попова.

За нея след случая както със брачна половинка ѝ, по този начин и с двамата водачи, без отговор остават въпросите къде е отговорността на управлението и кой следи за тяхната сигурност във въздуха. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР