След като Реал Мадрид взе преднина срещу Пари Сен Жермен

...
След като Реал Мадрид взе преднина срещу Пари Сен Жермен
Коментари Харесай

Робер Пирес: Зидан е уверен, че ще елиминира ПСЖ, а Венгер се е прицелил в Лига Европа

След като Реал Мадрид взе преднина против Пари Сен Жермен в 1/8-финалите на Шампионската лига, легендата на френския футбол от близкото минало Робер Пирес е удовлетворен, че прогнозата му за продължение на испанския гранд към идната фаза има много положителни шансове да се окаже вярна. Бившият футболист на Арсенал, Виляреал и френския народен тим е имал опция да беседва с положителния си другар Зинедин Зидан след мача в испанската столица, който е бил извънредно убеден, че " белите " ще отстранят парижани, разкрива Пирес пред вестник " Марка ".

Освен, че е непосредствен до Зизу, Пирес е в отлични връзки и с Арсен Венгер. Изигралият близо 200 турнирни мача за " топчиите " халф е на мнение, че главната цел на лондончани все още е успех в Лига Европа. Ето и цялото изявление с Робер Пирес:

Казахте, че Реал Мадрид против ПСЖ е конфликт със значимостта на край, поради формата на " белите " през сезона. Изненадахте ли се от представянето на испанския гранд в първата среща с парижани?

Изобщо не се изненадах. Това е Шампионската лига, която не може да бъде сравнявана с Примера дивисион или Купата на Краля. Знам, че сезонът в доста сложен за тима на Зидан, само че този шампионат е изцяло друг. Затова против ПСЖ мнозина видяха същинския Реал Мадрид, който има една единствена цел в конкуренцията - да завоюва трофея още веднъж.

Защо съгласно вас има толкоз огромна разлика в представянето на тима сред предишния и сегашния сезон?

Това е тим, който завоюва Шампионската лига в два следващи сезона. Миналата година бяха по-добри, както в Ла Лига, по този начин и в Европа, само че в този момент Барселона е по-силен от Реал Мадрид. За " белите " е мъчно да поддържат темпото, тъй като Барса играе доста добре от началото на сезона. Нормално е да забележим мадридчани в по-добра светлина в Шампионската лига. Познавам някои от играчите, а Зидан още по-добре. Той управлява отбора чудесно и по тази причина видяхме друга игра против ПСЖ. След мача приказвах със Зидан. Той е уверен в класирането за идната фаза. Ясно е, че не знаем какво ще се случи в реванша, само че както споделих и преди, Реал Мадрид беше любимец за продължение, още преди дуела на " Бернабеу ". Много от френските медии осведомиха, че играчите на ПСЖ са уверени в триумфа, само че Реал има голям опит в този шампионат. Самият Зидан е привикнал да го печели като футболист, а в този момент и в ролята на треньор. Лидерите на настоящия отбор Кристиано Роналдо и Серхио Рамос могат да оказват помощ извънредно доста на останалите със своята самонадеяност, с цел да реализиран победа в Париж.



Да обърнем внимание и на Арсенал. Защо тимът върви надолу в последните години?

Не мисля, че би трябвало да бъдем толкоз безапелационни в определенията. Висшата лига е доста мъчно и конкурентно състезание. В началото на всеки сезон кандидатите за купата са седем и не е по никакъв начин елементарно. Поддържам близки връзки с Венгер и неговата съществена цел постоянно е спечелването на купата от шампионата. Понякога имаш късмет да го направиш, а от време на време не, просто тъй като това е комплицирана задача. За Арсенал е значимо да се бори за титли в края на всеки сезон. Сега следва край против Манчестър Сити за Купата на Лигата, само че надалеч по-голямата и значима цел е Лига Европа. Това е прекрасен шампионат с значителен брой класни тимове, като Атлетико Мадрид, Борусия (Дортмунд), Лион, Марсилия и Милан. Може и да е второстепенна, само че тази цел е добра за Арсенал, тъй като те имат образеца на Манчестър Юнайтед от предишния сезон, който си обезпечи присъединяване в Шампионската лига.

Какво мисли Венгер за обстановката в Арсенал, изключително когато вижда, че отборът му не може да бъде даже покрай класата на Ман Сити?

Разбира се, той е отчаян. Най-вече, когато тимът загуби мач или още повече дербито против Тотнъм. Той желае да печели всеки мач и постоянно пробва да избира най-хубавия си тим. Венгер разполага с добър състав. Неговото предпочитание сега е място в топ четири на класирането. Футболистите би трябвало да създадат всичко по силите си, с цел да опитат да реализират това. Според мен почитателите са разграничени поравно - половината желаят той да остане, а другата да напусне. За мен най-простото и значимо нещо е, че постоянно можеш да опиташ да спечелиш, само че не всякога ще се получава. Вземете мача с Евертън за образец - Венгер направи някои промени и това беше най-хубавото, което видяхме от Арсенал през този сезон.



Какво мислите за прекосяването на Алексис от Арсенал в Ман Юнайтед?

Вижте, това е футболът. Всичко е допустимо. Арсенал загуби страховит футболист, само че получи подобен в подмяна. Аз не виждам огромна разлика. Един тим не зависи от единствено един човек. Санчес се справяше добре, само че това към този момент е минало. Сега би трябвало да гледаме сегашното и към бъдещето, надявайки се, че Мхитарян и Обамеянг още веднъж ще имат превъзходна връзка, както бе и в Дортмунд. Като прибавим Йозил към тези двамата, Арсенал наподобява вълнуващо.

Когато вие към момента бяхте на терена, в случай че от Юнайтед бяха създали оферта, щяхте ли да приемете?

Не, в никакъв случай!

Как оценявате възможностите на Франция за Световното състезание?

Преди сходен шампионат постоянно има най-малко четири любимеца. Аз, несъмнено, ще слага моята страна измежду тях. Когато погледнем тима на хартия, рапзолагаме със страховит състав, изпълнен с отлични играчи. Те играят на най-високо равнище в своите клубни отбори. Дешан има единствено една цел и тя е първото място в Русия.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР