След като разраснаха работната си сила до над 1.3 млн.

...
След като разраснаха работната си сила до над 1.3 млн.
Коментари Харесай

Amazon назначава нови 55 000 служители

След като разраснаха работната си мощ до над 1.3 млн. души през 2020 година, от Amazon възнамеряват да назначават още. Нови 55 хиляди души чиновници ще се причислят към компанията на световно равнище, първият сходен ход, откогато изпълнителен шеф е Анди Джаси, съобщи CNN.

За концепцията се оповестява седмици преди Деня на кариерата, който софтуерният колос чества на 15 септември. Повечето нови работни места ще бъдат в корпоративни и софтуерни функции, които съгласно Джаси са нужни, с цел да оказват помощ на Amazon да върви в крайник с търсенето в търговията на дребно, рекламата и облачните услуги – все бизнес единици, които получиха подтик след началото на пандемията от COVID-19.

Освен това планът Kuiper на компанията за изпращане на съзвездие от спътници за високоскоростен широколентов достъп също наема личен състав.

Новите назначения ще усилят с 20% световния корпоративен и софтуерен боеприпас от чиновници на Amazon, който сега възлиза на към 275 хиляди души. Amazon нае близо 500 хиляди през 2020 година, а актуалното изпитание ще направи тазгодишния Ден на кариерата най-големия в историята на компанията.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР