След като разбрах от медиите за случката, веднага извиках д-р

...
След като разбрах от медиите за случката, веднага извиках д-р
Коментари Харесай

Меджидиев за разменените бебета: Не става въпрос за размяна, а за несъвпадение

След като разбрах от медиите за случката, незабавно извиках доктор Велев, с цел да получа информация от него какво се е случило, хронологията на събитията. След това мигновено назначих инспекция от Изпълнителната организация „ Медицински контрол “, които са там сега и от софийско РЗИ. Това сподели пред публицисти в Министерския съвет служебният министър на опазването на здравето Асен Меджидиев по отношение на случая с разменените бебета, съобщи кореспондент на БГНЕС.

По думите на Меджидиев двете бебета са родени в еднакъв ден едновременно. „ Според мен става въпрос за човешка неточност. Просто немарливост на личния състав “, съобщи той.

Не става въпрос за замяна, а за несъвпадение. Гривната на родилката не е съвпадала с гривната на детенцето, разясни здравният министър и добави, че при слагането в количката е имало разминаване. Въпреки, че счита, че на няколко стадия по веригата е проявена немарливост от страна на личния състав в болничното заведение, Меджидиев акцентира, че всичко ще бъде открито след довеждане докрай на вътрешните инспекции. „ Имам вярата, че този случай ще се реши с удобен излаз, защото доколкото разбрах са извършени ДНК проби и на двете родилки, и на двете дечица “, означи той и добави, че мощно се надява след намесата на Министерство на вътрешните работи и на Прокуратурата казусът да бъде решен и всяка родилка да бъде със своето лично дете.

След инспекциите ще бъдат взети доста съществени ограничения, заяви министърът на опазването на здравето и разгласи, че такива ще бъдат подхванати и в други АГ лечебни заведения, с цел да види какъв е редът след раждане и при изписването на децата. Меджидиев обаче не пожела да разяснява дали всички АГ лечебни заведения ще бъдат тествани.

Най-неприятното за него е, че нито той в качеството му на министър опазването на здравето, нито някой от неговия екип не е бил известен за случая. „ Това е забележката ми към шефа. Той ми сподели, че е схванал за случая преди една седмица. Все отново ние сме институция, всеки ще понесе виновността си за това какво се случва “, безапелационен е Меджидиев. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР