След като призна самопровъзгласилите се Донецка народна република (ДНР) и

...
След като призна самопровъзгласилите се Донецка народна република (ДНР) и
Коментари Харесай

Сирия обмисля да открие свои посолства в самопровъзгласилите се ДНР и ЛНР

След като призна самопровъзгласилите се Донецка национална република (ДНР) и Луганска национална република (ЛНР), Сирия обмисля въпроса за откриването на свои посолства в тях, съобщи в изявление за ТАСС сирийският дипломат в Москва Рияд Хадад.

Дипломатът означи, че Дамаск е подготвен да работи за създаване и подсилване на връзките с ДНР и ЛНР на основата на взаимното почитание и общите ползи.

„ Проучва се въпросът за предприемането на съответни стъпки за разкриване на посолства и за продан на дипломатически представители “, сподели той.

Посланикът подсети, че президентът на Сирия Башар ал Асад изрази подготвеност да признае ДНР още в края на предходната година, когато в Дамаск дойде съветска парламентарна делегация, включваща и представител на ДНР.

" Решението да се изградят връзки с ДНР беше взето предвид на това, че украинската рецесия съставлява проблем, основан от западните страни, отпред със Съединени американски щати, които желаят да разделят народите и да подкопаят националната сигурност на Русия. Противопоставянето на политиката на Запада е от общ интерес за всички нации, които се изправят против хегемонията и се борят с нея с всички вероятни средства “, означи Хаддад.

Сирия призна ДНР и ЛНР на 29 юни.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР