След като пристигна в Хирошима, Зеленски се зае с провеждането

...
След като пристигна в Хирошима, Зеленски се зае с провеждането
Коментари Харесай

Срещата на върха на Г-7: Какво си казаха Зеленски и лидерите на Индия, Франция, Великобритания и Италия?

След като дойде в Хирошима, Зеленски се зае с провеждането на дипломатически срещи с водачите на седемте огромни развити демокрации, които съставляват Г-7, както и с поканените разрастващи се страни, в това число Индия.

По-рано Украйна получи утвърждението на Съединени американски щати, в лицето на президента Джо Байдън, за приемане съвременни западни изтребители F-16.

Зеленски се срещна с министър-председателят на Индия, Нарендра Моди, за първи път от началото на съветската инвазия, която Ню Делхи към момента изрично се въздържа да подлага на критика.

Моди съобщи в диалог с украинския президент, че „ страната му ще направи всичко, което е по силите ѝ, с цел да позволи рецесията в Украйна “.

.

" Много добре разбирам вашата болежка и болката на украинските жители. Мога да ви уверя, че за разрешаването на този проблем Индия и аз персонално ще създадем всичко, което е по силите ни ", сподели индийският министър-председател, който изрази благодарността си към Киев за помощта, оказана на индийските студенти след съветската инвазия.

В формалния акаунт на Моди в Туитър бяха оповестени фрагменти от разширените диалози сред двамата президенти дружно с други публични лица.

Съобщение в акаунта на Зеленски в Телеграм показва, че той е " благодарил на Индия по отношение на поддръжката за териториалната целокупност и суверенитета на нашата страна, по-специално в границите на интернационалните организации, както и за даването на филантропична помощ. “.

„ Зеленски прикани Индия да се причисли към осъществяването на самодейността " формула на мира ", създадена от Украйна “, се добавя в обявата.

.

По време на полемиките с ръководителя на Европейския съвет Шарл Мишел украинският водач повдигна въпроса за рестриктивните мерки за експорт на украински селскостопански артикули и за " недопустимостта " на удължаването на ограниченията след 5 юни.

Европейски Съюз утвърди ограничавания до 5 юни върху вноса на няколко украински продукта, с цел да помогне за облекчение на свръхпредлагането в прилежащите страни.
От своя страна френският президент Еманюел Макрон бе безапелационен, че наличието на украинския му сътрудник на срещата на върха на Г-7 " може да промени разпоредбите на играта. “

„ Срещите на Зеленски със съдружниците от Г-7, както и с поканените разрастващи се страни като Бразилия и Индия, са неповторима опция да визиите ситуацията си, да предадете посланието си и да споделите мнението си ", сподели Макрон.

.

" Вярвам, че това може да промени разпоредбите на играта. ", добави той.

По-рано украинският водач организира диалози с италианския министър-председател Джорджа Мелони и английския министър председател Риши Сунак, с които се срещна и по-рано този месец по време на обиколката си из Европа, с цел да набере поддръжка за плануваната пролетна атака на Киев.

В акаунта си в Телеграм Зеленски съобщи, че е благодарил на Сунак " за водачеството на Англия при основаването на интернационалната коалиция за изтребители ", съобщи БГНЕС.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР