След като президентът Радев връчи на коалиция БСП за България

...
След като президентът Радев връчи на коалиция БСП за България
Коментари Харесай

Нинова с призив към другите партии: Проявете разум, за да гарантираме стабилност за държавата и сигурност на народа

След като президентът Радев връчи на коалиция " Българска социалистическа партия за България " третия мандат за сформиране на държавно управление поставяме изпитание да създадем трайно болшинство в Народното събрание и постоянен кабинет с две цели: да има работещ парламент и това държавно управление да посрещне рецесиите, които връхлитат България. И втората цел - това болшинство и вероятно постоянно държавно управление да стартира най-сетне същинската смяна на досегашния модел на ръководство, за което се обявявахме ние от коалиция " Българска социалистическа партия за България " и трите така наречен партии на митинга. От обстоятелствата, които виждате в последните дни напъните ни към този момент не биват оценени съответно от сътрудниците, които поканихме на диалози, макар нашата диалогичност, самообладание, апел за разсъдък и отговорност пред страната и народа. Особено комплициран става този диалог след вчерашната позиция на " Демократична България " въобще да не дойдат на диалози и отвод да заявят намерено мнението си - поддържаме, не поддържаме.

Разбира се, ние през днешния ден ще изчакаме срещата с парламентарната група на " ИТН ". Ще чуем и тяхното мнение, само че до момента в който текат тези диалози ние разбираме отговорността, която носим в този миг върху себе си за положението на страната и за това, което ще се случи идващите месеци.

Ето за какво сме загрижени за актуализацията на бюджета за 2021г. Досега не сме отваряли дума за бюджета за 2021г., само че това е също по този начин отговорно деяние, което се чака от Народното събрание.

Всички разбираме, че актуализацията на бюджета е изключителна нужна и значима, с цел да можем да преизчислим пенсиите, да осигурим средства за лекари и медицински екипи на прага на ковид-кризата.

Пари за медикаменти, средства за запазване на границите, бюджет за обезщетение на бизнеса и на тези служащи, които ще останат в рецесията без работа или ще бъдат затворени. Призовавам ви да проявим тази отговорност.

Но в това време ние сме рационални хора и си даваме сметка, че не можем да държим този мандат до безкрайност. След като не срещаме схващане от така наречен партии на митинга сме подготвени да го задържим в къс период само и единствено, с цел да създадем тази актуализация на бюджета, да не оставяме страната в тези рецесии и безпорядък и хората без средства да посрещнат зимата.

Ето по тази причина през днешния ден предлагаме план на решение на Народното събрание и се надяваме всички да проявим разсъдък и схващане да побързаме с актуализацията на бюджета.

По време на диалозите до момента с " Изправи се, БГ! Ние идваме! " водихме диалога за актуализацията на бюджета и редуциране на периодите и намерихме схващане.

" Демократична България " отхвърлиха въобще диалог, което значи за нас, че те не желаят това да се случи.
Днес несъмнено има думата и " ИТН ". Ще проявим схващане и към тяхното мнение, само че водени от отговорността от третия мандат предлагаме Народното събрание да одобри следното решение:

Намалява срокът за писмени оферти за второ гласоподаване на Законопроекта за изменение и допълнение на Закона за държавния бюджет на Република България за 2021 година до 3 септември в това число.

Комисията по бюджет и финанси да организира изключително съвещание в събота, 04.09.2021 година, от 11.00 часа до привършване на точките, при следния дневен ред:

Точка първа. Приемане на второ гласоподаване на ЗИД на Закона за бюджета на Националната здравноосигурителна каса за 2021 година

Точка втора. Приемане на второ гласоподаване на ЗИД на Закона за бюджета на държавното публично обезпечаване за 2021 година

Точка трета. Приемане на второ гласоподаване на Закона за държавния бюджет на Република България за 2021 година

Уважаеми сътрудници,

от реакцията ви виждам някакво противоречие. Сигурно в този момент ще излезете с причини за процедурни хватки.
Разбира се това е ваша воля. Но за следващ път ви призоваваме - проявете разсъдък, проявете отговорност. Нека да подкрепим актуализацията на бюджета на второ четене, с цел да не оставяме страната в спешно положение, с цел да проявим най-малко тази отговорност и да подсигуряваме непоклатимост на България и сигурност на българския народ при идващите рецесии.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР