След като президентът на САЩ Джо Байдън обяви нови санкции

...
След като президентът на САЩ Джо Байдън обяви нови санкции
Коментари Харесай

Тръмп иска Китай да плати 10 трлн. за щетите, нанесени от пандемията

След като президентът на Съединени американски щати Джо Байдън разгласи нови наказания против редица китайски компании, неговият предходник Доналд Тръмп даде да се разбере, че би подхванал още по-сериозни ограничения, в случай че към момента бе отпред на страната, съобщи уеб страницата News.com.au.

Тръмп съобщи, че Китай би трябвало да заплати 10 трилиона $ поради ролята си в развиването на пандемията от ковид.

Бившият държавен глава уточни в оповестено през нощта изказване, че е избавил стотици хиляди животи като е пренебрегнал насоките на основния медицински консултант на Белия дом доктор Антъни Фаучи във връзка с съвсем всичко – от затварянето на границите, до създаването на ваксини и носенето на маски.

Изявлението идва, откакто в медийното пространство изтекоха имейли на доктор Фаучи, от които излиза наяве, че неговият специфичния екип за битка с ковид е пренебрегнал изказвания, че вирусът може да е основан в лаборатория.

„ Кореспонденцията сред доктор Фаучи и Китай приказва прекомерно мощно, с цел да може някой да я пренебгрегне. КИтай би трябвало да заплати 10 трлн. $ на Америка и на света, за гибелта и разрухата, която аргументи! Има доста въпроси, на които доктор Фаучи би трябвало да даде отговори “, разяснява Тръмп.

„ Сега всички, даже по този начин нареченият „ зложелател “, стартират да споделят, че президентът Тръмп е бил прав за китайския вирус, приближаващ от лабораторията на Ухан “, добави някогашният държавен глава.

Той още веднъж се оплака, че „ демократите и „ медиите за подправени вести “ са го нарекли „ ксенофоб “ поради решението да затвори границите на Съединени американски щати след първичното експлоадиране на пандемията.

„ В последна сметка видяхме, че това е животоспасяващо решение, в това число и  затварянето на нашите граници към Европа, по-специално към някои мощно инфектирани страни “, сподели още Тръмп.

Д-р Фаучи се трансформира в обект на гневни офанзиви от консервативните американци поради неговата поддръжка за общественото разграничаване и носенето на маски. Негови критици също по този начин означават, че при започване на пандемията той отхвърляше потребността от носена на маски и затваряне на границите.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР