След като през 2018 година Асоциация "Докосни дъгата" успешно реализира

...
След като през 2018 година Асоциация "Докосни дъгата" успешно реализира
Коментари Харесай

Стартира проектът Младите хора – Бъдещето на България – заедно срещу агресията

След като през 2018 година Асоциация "Докосни дъгата " сполучливо осъществя план "Младите хора – бъдещето на България – това сме ние” по Национална стратегия за осъществяване на юношески действия по член 10а от Закона за хазарта за 2018 година, ръководителят на сдружението доктор Денислава Ангелова и зам. министър Николай Павлов подписаха в Министерството на младежта и спорта контракт с номер 25-00-23 по НПИМД по чл.10А от Закона за хазарта за 2019, касаещ неговото продължение.

Проектът "Младите хора – Бъдещето на България – дружно против агресията” си слага за цел да построи обществено отговорно държание измежду младежи на възраст 15-29 година, развиване на самочувствие, самонадеяност, работа в екип и други умения за справяне с компликации. Както и да увеличи информираността на младежите за предварителна защита на зависимости и създаване на трайни умения за справяне в рискови обстановки, като това ще се случи посредством поощряване присъединяване им в разнообразни начинания. Сред задачите е и да се основат условия за усилване на мотивацията и капацитета на младежи в неравностойно състояние.

Проектът планува директното включване на 40 младежи, от които 20 младежи в неравностойно състояние и 1000 младежи от цялата страна.

Множество показани случаи в национални и районни медии, осъществени проучвания и направени стратегически документи, включително и създадения Механизъм за противопоставяне на издевателството и насилието, одобрен от Министъра на образованието и науката демонстрират от ден на ден зачестили случаи на експанзия и принуждение, осъществени от деца и младежи или над тях. Съгласно Национална стратегия за предварителна защита на насилието и злоупотребата с деца (2017–2020 г.) и осъщественият разбор на обстановката в България в областта на образованието и младежта, броят на записаните случаи на нападателни прояви пораства. Чрез реализирането на плануваните действия по плана и присъединяване на младежите в обществени, културни и здравни мероприятия се цели построяването на обществено отговорно държание, превъзмогване на разликите и зависимости и повишение на гражданската интензивност.

В рамките му са планувани действия, създаващи благоприятни условия за реализиране на заложените цели, а точно - осъществяване на осведомителна акция, ориентирана към предварителна защита на експанзията, включително снимане на филм, осъществяване на конкурс за влог, осъществяване на изнесен обществено – здравен тренинг под надпис "Младите хора – Бъдещето на България – дружно против експанзията ", образуване на лекции и полемики и спортни прояви.


източник: Асоциация " Докосни дъгата "

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР