След като през 2017 в кокпита на Торо Росо се

...
След като през 2017 в кокпита на Торо Росо се
Коментари Харесай

Очаква се Торо Росо да потвърдят Гасли и Хартли за сезон 2018


След като през 2017 в кокпита на Торо Росо се смениха много водачи, тимът най-сетне ще се спре дефинитивно на спортно дуо за идващия сезон. Очаква се това да бъдат Брендън Хартли и Пиер Гасли. Двамата караха дружно за първи път в Мексико и след това в Бразилия и наподобява затвърдиха догатките за 2018. Скептиците биха споделили, че надали има нещо несъмнено за тима, който стартира сегашния сезон с Даниил Квят и Карлос Сайнц, след което завъртя същинска рулетка от водачи. Но в случай, че Торо Росо са изправени пред генерална смяна със промяната на доставчика на мотори следващата година, те без подозрение се нуждаят от това да заключат най-малко спортната двойка.

Д-р Хелмут Марко съобщи, че може би в най-скоро време ще има публично заявление. Той загатна още, че за момента тимът има други проблеми.

Една от компликациите, за които приказва съветникът на Ред Бул, най-вероятно са връзките с сегашния снабдител на мотори за отбора – Рено. Все още незатихналата драма сред двете страни докара до тежки думи откакто Брендън Хартли беше заставен да се отдръпна в 2 от 3 надпревари поради щета в задвижващата единица. Френският производител изпрати своя консултант Ален Прост да овладее обстановката, само че прекомерно малко информация съумя да излезе по въпроса по какъв начин е протекла срещата.

От своя страна шефът на Торо Росо Франц Тост означи, че Хартли и Гасли са снабдили отбора със „ мощни активи “ в последните надпревари. В резултат на това, тандемът е със мощни очаквания да продължи да гради своите сили през 2018.

Двамата млади водачи имат прочут лист с триумфи в начинаещите си кариери. Хартли е победител един път в 24-те часа на Льо Ман и два пъти в международния шампионат за устойчивост с Порше. Гасли е първенец в GP2 сериите предходната година.

Повече информация за Формула 1 можете да прочетете на уеб страницата formula1.sportal.bg



СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР