След като представи новите модели на умния си часовник и

...
След като представи новите модели на умния си часовник и
Коментари Харесай

Apple подготвя три нови устройства за октомври

След като показа новите модели на умния си часовник и iPhone, Apple към този момент се приготвя интензивно за октомври, когато ще покаже още нови устройства. Според слуховете, компанията ще показа най-малко два нови модела на таблета iPad, нови компютри от серията Mac и актуализирани операционни системи, оповестява 9to5Mac.

Известният анализатор на Apple Марк Гърман от Bloomberg разяснява, че през октомври могат да се чакат нови версии на iPad Pro с процесора М2. Вероятно ще има две версии - с 11-инчов LCD екран и 12.9-инчов miniLED. Животът на батерията ще е усъвършенстван, както и част от другия хардуер.

Дебют ще направи и 10-тото потомство на елементарния iPad. Други източници на 9to5Mac показват, че таблетът ще има малко по-голям екран - 10.9-инчов. Освен това ще предлага по-добри характерности на панела. Друга огромна смяна ще е премахването на обичайния Lightning порт и замяната му с USB-C. Този модел обаче евентуално ще употребява по-стар процесор от iPhone, а не новите М2.

Чипът М2 ще откри място в новите компютри от серията Mac. Най-вероятно те ще са най-малко три модела - Mac mini, Mac Pro и MacBook Pro. Apple работи по техни версии с М2 от много време. Част от тях обаче може да бъдат пуснати на пазара при започване на идната година с новите, M2 Pro и М2 Max версии на процесорите.

Освен всичко това Apple ще показа и iPadOS 16 и macOS Ventura - двете операционни системи надлежно за iPad и Mac. Обновените версии ще са налични и за по-старите модели на устройствата.

Има и клюки, че Apple ще покаже умни очила за добавена и виртуална действителност. Засега обаче няма доста индикации в тази посока, че това ще се случи.

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР