След като предизвика официална реакция от украинското посолство и вълна

...
След като предизвика официална реакция от украинското посолство и вълна
Коментари Харесай

Радев държи на „мирна“ капитулация на Украйна, в името на световната сигурност

След като провокира публична реакция от украинското посолство и вълна от отвращение и неодобрение в обществените мрежи поради думите си, че Украйна упорствала да води войната, стартирана от Русия на нейна територия, президентът Румен Радев реши да повтори още веднъж тезата си, че „ спорът “ нямал спокойно решение и поради това не би трябвало да се оказва помощ с оръжия на жертвата на съветска експанзия – Украйна, тъй като това „ усилва риска от световен боен конфликт “.

Това се схваща от публична позиция на президентството, публикувана до медиите през днешния ден следобяд.
Свързани

Радев показва, че „ всеки ден от тази война води до жертви и опустошения “, които имат „ тежки стопански, обществени и политически последствия за цяла Европа “. И предизвестява, че военната помощ за нападнатата от Русия страна „ усилва риска от световен боен конфликт “.

Според президента интернационалната общественост би трябвало да постави „ систематични старания за деескалация и прекратяване на военните дейности и търсене на действително спокойно решение със средствата на дипломацията, учредено на правилата и договореностите в границите на Организация на обединените нации и интернационалното право “, без обаче да прецизира при какви условия и по какъв начин си показва да бъде реализиран този мир.

Радев е изразявал неведнъж тезата си за „ спокойно решение на спора “, само че в никакъв случай не е навлизал в конкретика какво тъкмо значи това и би трябвало ли Украйна да се откаже от интернационално приетите си територии, в случай, че без военна помощ от своите съдружници тя няма по какъв начин да се отбрани от съветската експанзия.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР