След като преди месец „Юнайтед Груп“ се споразумя за, доставчикът

След като преди месец „Юнайтед Груп“ се споразумя за, доставчикът ...

Юнайтед Груп навлиза и в бизнеса с печатни медии у нас


След като преди месец „Юнайтед Груп“ се споразумя за, доставчикът на телекомуникационни услуги и медии днес обяви, че е постигнато споразумение за придобиването на българския „Вестник Телеграф" ЕООД от "Интръст" ЕАД.

На българския пазар „Юнайтед Груп“ притежава телекомуникационния оператор Vivacom и мултиплатформената медийна компания „Нова Броудкастинг Груп“.

„Развълнувани сме да обявим тази сделка. България е привлекателен пазар за „Юнайтед Груп“ и бизнесът с „Телеграф“ добре допълва другите ни медийни активи тук, давайки ни липсващия компонент – печатни медии“, каза изпълнителният директор на „Юнайтед Груп“ Виктория Боклаг, в съобщение до медиите. Още по темата

„С „Телеграф“ като част от дейността ни „Юнайтед Груп“ ще предлага пълния спектър от медийни услуги в България. Добавяме липсващото парче към пъзела, за да създадем 360-градусов бизнес тук. Виждаме възможност за бъдещо подобряване на всички издания в групата на „Телеграф“, както и за преминаване към дигитално съдържание, което ще засили дигиталното ни портфолио в България“, каза Боклаг.

„Вестник Телеграф“ ЕООД управлява няколко търговски марки: „Телеграф“, „Монитор“, „Мач Телеграф“, „Политика“, „Europost“, „Борба“.

„Телеграф“, „Монитор“, „Политика“, „Europost“ и „Борба“ предлагат също и дигитално съдържание чрез уебсайтовете си.

Очаква се сделката да приключи през първото тримесечие на 2021 г. и подлежи на обичайни регулаторни одобрения.

„Юнайтед Груп“ навлезе на българския пазар, когато през 2019 г. спечели търг за придобиването на телекомуникационната компания Vivacom.

То бе последвано от придобиването на мултиплатформената медийна компания „Нова Броудкастинг Груп“, което бе завършено през януари 2021 г.

Портфолиото на Нова Броудкастинг Груп се състои от 10 телевизионни канала, включително и националната Нова ТВ, както и онлайн платформата Нетинфо.

Платформата на Юнайтед Груп комбинира телекомуникационни оператори с продуценти на съдържание в страните от Югоизточна Европа като част от стратегията за едновременно развитие в телекомуникационния и медийния сектор.  Компанията има над 10 млн. потребители и 11 хил. служители.

Източник: investor.bg