След като преди две седмици запалиха колата на скулптора Велислав

...
След като преди две седмици запалиха колата на скулптора Велислав
Коментари Харесай

Поредна голяма заплаха към професор Велислав Минеков

След като преди две седмици възпламениха колата на скулптора Велислав Минеков, в този момент професорът е получил поредна ”съществена и значима ” опасност към него и фамилията му. Скулпторът е с дейна гражданска позиция и подлага на критика гафове и решения на властта.
Ето целия пост на професор Велислав Минеков във фейсбук:

" Нищо ненадейно.

Получих последния удар, следващата опасност към мен и моето семейство. Отнася се към свободата на моето мнение и гражданско държание. Този път опасността е прекомерно основна и значима. Периодичните закани през миналите години наподобяват смешка пред последния жест на принуждение. Подробности ще споделя след съвет от адвокати.

Възнамерявам да потърся подпомагане от организации защитаващи човешките права и гражданска независимост. Възнамерявам да споделя всичко случило се през последните години след молба за среща с омбудсмана и президента. Възнамерявам да потърся подпомагане от политически партии, цивилен организации, персони известни със свободното си мнение, сътрудници и даже персонални другари. Възнамерявам да споделя пред Европейски Съюз, Европейска комисия, и парламентарни представители в Екологичен потенциал, репресиите, на които бях подложен от лица представляващи българското държавно управление и парламент.

Нямам желание да се трансформира в мечтан образец за жертва и поука за инакомислещите.

Мога да ви уверя, че оставам същия. "

Велислав Минеков, фейсбук
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР