След като преди две седмици жертва на бракониери стана зубър

...
След като преди две седмици жертва на бракониери стана зубър
Коментари Харесай

Бракониери влачили убития елен в Разградско из нива

След като преди две седмици жертва на бракониери стана зубър - животно от заплашен тип, в отвън предпазена територия са открити два убити елена. Полицията в Разград е почнала следствие, предава Нова тв.
 Откриха погубен елен край разградско село Виж още
В понеделник сутринта Иван излязъл на работа с трактора. В землището на село Благоево се натъкнал на непредвидена панорама.

" Еленът беше погубен и оставен там ", описа той.

Оказало се, че имало следи от гуми в цялата равнища и от влачено животно в разстояние на към 400 метра. Криминалисти създали оглед на мястото, а ветеринарен доктор открил, че еленът е погубен с огнестрелно оръжие.

Съдейки по рогата хората, които имал еленът, се счита, че животното е на не повече от две години. Казват обаче, че тежестта му било съвсем 200 кг.

Хората от Благоево допускат, че благородните животни са преследвани с джипове, тъй като местността е мъчно проходима. Казват още, че съгласно тях противозаконният лов е проведен през нощта, а в него са взели участие повече от двама души.

От локалната ловна дружинка не могат да си обяснят повода за следващия бракониерски улов. В Благоево не е имало сходен случай до момента.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР