След като преди ден енергийният министър Александър Николов обяви компенсации

...
След като преди ден енергийният министър Александър Николов обяви компенсации
Коментари Харесай

Бизнесът поиска компенсации и за скъпия газ

След като преди ден енергийният министър Александър Николов разгласи обезщетения за топлофикациите и клиентите на газоразпределителните сдружения поради скъпото синьо гориво, представителите на бизнеса надигнаха глас, че по този начин единствено те остават без помощи за газа и по този метод поемат целия удар на скъпата суровина.

В писмо от Асоциацията на организациите на българските работодатели до Александър Николов, публикувано през вчерашния ден, се показва, че " поевтиняване на парното за сметка на безценен газ за промишлеността ще затвори фабрики ". " Досега евтиното отопление на софиянци беше за сметка на целия народ. Сега ще е за сметка единствено на работещите в промишлеността ", написа асоциацията.

Според нея решението за компенсиране на топлофикациите и клиентите, непосредствено ползващи газ, ще задълбочи кръстосаното субсидиране на енергоносителите от промишлеността към битовите консуматори на топлинна сила, което е безусловно неразрешено от европейските наставления.

250 лв. на мегаватчас остава таванът на помощта за бизнеса за високите цени на тока, както беше обявено в сряда от енергийния министър Александър Николов. Вчера депутатите отхвърлиха предлагането на ГЕРБ за 75% отплата за небитовите консуматори сред базовата цена, избрана от КЕВР, и пазарната цена.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР