След като правителството не падна от манипулирания протест на зърнарите,

...
След като правителството не падна от манипулирания протест на зърнарите,
Коментари Харесай

Тълпа „възрожденци“ крещя, псува, троши огради, блъска полицаи и накрая се прибра по родните си места

След като държавното управление не падна от манипулирания митинг на зърнарите, а съумя да се споразумее с тях, в деяние предстоящо бяха пуснати и шпицкомандосите.

Няколкостотин индивида, докарани от градове, села и паланки, тормозиха столицата съвсем цялостен следобяд, развявайки български знамена, само че с путински жар в очите.

Протестът, проведен от партия „ Възраждане “, ескалира до пердах с полицията в центъра на София. Разбеснелите се стачкуващи се хвърлиха да събарят скелето и махат елементи от оградата към паметника на руската войска, по-известен като МОЧА.

Полиция с щитове изтласкваше протестиращите от пробива на оградата. В огражденията нахлуха и еуфорични депутати от „ Възраждане “.

„ Показахме, че в случай че желаеме – можем да премахнем това нелегално ограждение. Ясно заявяваме, че няма да допуснем фашизмът да премине за повторно през България. Няма да допуснем някой да се гаври с историческата памет на българския народ. Да живей България! “, провикна се гороломно водачът на така наречен „ Възраждане “ Костадин Костадинов.

Шествието стигна дотук, откакто се реалокира от началната си точка за крещене пред Министерския съвет. Там хората на Костадинов желаеха оставка на държавното управление. Покрай това и оставка на военния министър Тодор Тагарев. Като се сетиха за него, се придвижиха и до Министерството на защитата, с цел да мятат яйца по постройката.

Това очевидно не ги удовлетвори, тъй като тълпата изтрополя до Министерството на правораздаването, където с викове изиска оставката на министър Атанас Славов. Като се навика до насита, групата русолюби и путинофили се запъти към сакралното си място – паметника на руската войска.

Полицията понасям така наречен „ възрожденци “, до момента в който те не започнаха да трошат оградата към МОЧА, а един по-пъргав съумя да се покатери до върха на скелето, издигнато към самия монумент. Тогава се намесиха органите на реда и се получи сериозен конфликт.

След като се налудуваха към МОЧА, протестиращите блокираха придвижването на Орлов мост и се размотаха по „ Цариградско шосе “, изнервяйки мирните софиянци до прекаленост. Засиленото полицейско наличие обаче не им разреши да продължат с трошенето.

Шествието завърши пред храм-паметника „ Св. Александър Невски “. Оттам множеството протестъри се качиха на особено проведените си рейсове, с цел да се приберат по родните си места. И в София се възцари мир.
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР