След като победихме два пъти поред на изборите, и поотделно,

...
След като победихме два пъти поред на изборите, и поотделно,
Коментари Харесай

Борисов: Нито веднъж не е поставян въпросът за моя имунитет. Изборите са много по-честен вариант

„ След като победихме два пъти подред на изборите, и поотделно, и дружно, и с машини, и без машини, след договарянията, поехме ангажимент да се върне машинното гласоподаване “, сподели водачът на ГЕРБ Бойко Борисов. Той разяснява, че под „ ала-бала “ е схванал спекулация с машинния избор. Поиска да се купят машини като тези в Съединени американски щати. „ Приемаме, че там е най-голямата народна власт “, аргументира се водачът на ГЕРБ. „ Гласуваш си на бюлетина, слагаш я на четеца, вечерта в 21,30 часа имаме резултати “, уточни Борисов по какъв начин ще става гласуването.

„ Нито един път не е бил поставян въпроса за моя имунитет. Това е безспорна неистина “, сподели Борисов във връзка изказванията в записа, че водачът на ГЕРБ го е боязън да остане без отбрана от наказателно гонене. Напомни, че е нямал подобен 2 години.

Напомни, че за 2 седмици са признати редица закони. Посочи, че в този момент на дневен ред е въпросът с държавния бюджет.

„ Това е „ Уотъргейт “. Да записваш централата на една политическа партия е най-тежкото нарушаване. Само че се оказа, че това не е по този начин “, продължи Борисов и добави, че проектът бил да се махнат стотици фрагменти на службите. Даде образец с „ Гранична полиция “, в която в случай че няма хора, не е отговорен нейният началник. „ Но ти да идваш и да кажеш, че ще смениш 500 шефове на учебните заведения. Да кажеш, че ще махнеш цялата администрация, ще сложиш там партийни водачи “, ядоса се Борисов. Посочи, че в началото договарянията били за държавно управление със период 3 месеца.

„ Дай да се фотографирам с тебе, преди да си направил Асен Василев министър, че след това няма да съм от тебе “, разказа Борисов своя среща със симпатизант на ГЕРБ. Поясни, че обяснявал на всеки какъв брой е значимо да има държавно управление, да се одобри бюджет и други основни закони.

„ Въпросът не е какво си приказват, несъмнено и нашите по този начин си приказват. Въпросът е по какъв начин мислят тези хора – да махнат хората… “, продължи Борисов. И разясни, че за 2 години, откогато ГЕРБ не е на власт, нямали хора на никое място. Ядоса се на чутото в записите, че от Политическа партия са желали да вършат локалния избор с техен вътрешен министър и по този начин да го манипулират.

„ Хубава, неприятна, такава е “, сподели Борисов за държавната администрация и попита от кое място ще бъдат открити нови хора за нея. Заяви, че персонално е упорствал Асен Василев да е финансов министър в кабинета, тъй като в противоположен случай щял да каже, че в случай че той е бил на поста, дефицитът щял да е под 3%.

„ В първия миг и аз помислих, че някакви мерзавци са ги подслушвали. Само че се оказа друго “, продължи водачът на ГЕРБ. Категорично отхвърли да се е срещал с бащата на Кирил Петков.

„ ГЕРБ-СДС по тази причина е първа политическа мощ. Защото ние подсигуряваме на всеки работещ човек, без значение дали е в службите, в училищата… ние няма да допуснем да го преследват, да го арестуват “, съобщи още Борисов.

Няма каяние, ние подходихме почтено, отговорно, отвърна Борисов, запитан съжалява ли ГЕРБ, че са върнали мандата. „ С другари се изпокарахме единствено и единствено да преведем България “, сподели водачът на ГЕРБ.

Бил съм основен секретар и 3 пъти министър председател. Няма случай да пристигна чужденец, евреин и да каже „ за тая работа желая Иван Иванов “, уточни още Борисов във връзка изказванията във записите, че новите шефове в службите са съгласувани с „ посолството “. „ Такава процедура няма “, безапелационен бе Борисов. И уточни, че по този начин се прави услуга на „ Възраждане “.

Ще реализираме да няма кой да ни вдигне телефона, да няма кой да ни напише един мейл. Жалко е, тъй като и те имат своя капацитет, и то доста огромен. И вместо да обединим напъните, всичко отива по дяволите, продължи Борисов.

Коментира и думите си към симпатизанти на ГЕРБ, че като не им харесва партията, има 240 други. Поясни, че това не е като футбола и не може Лео Меси да завоюва Световното състезание за Аржентина и да даде купата на Франция. Обясни, че толкоз пъти е обяснявал, че сходен кабинет е потребен за страната, че множеството хора са го разбрали.

Не е инцидентно, че записите излизат в този момент, заключи Борисов. И разясни, че на диалозите от „ Продължаваме промяната “ са се държали напълно друго на договарянията. Стресна ни метода, по който считат да ръководят страната, сподели Борисов.

„ Преговорите ще бъдат размразени, когато забележим гаранции за експертно държавно управление. Трети мандат не виждам по какъв начин ще стане. Изборите са доста по-честен вид “, уточни водачът на ГЕРБ Бойко Борисов. И добави, че по този начин щяло да се види дали го е боязън да остане без имунитет.

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР