След като по-рано тази седмица ви разказахме за плановете на

...
След като по-рано тази седмица ви разказахме за плановете на
Коментари Харесай

Какво ще се случи с бензиновите и дизеловите коли след 2035 година?

След като по-рано тази седмица ви разказахме за проектите на управляващите в Европа да забранят колите с мотори с вътрешно горене през 2035 година, не щеш ли това към този момент се случва. През миналия ден от Европейската комисия публично оповестиха решението си, като разкриха и някои проекти за това.

Първата част на проекта включва понижаване на нездравословните излъчвания с 55%, като от Европейската комисия плануват това да се случи до края на 2030 година. Едва 5 години по-късно нездравословните излъчвания би трябвало да се понижат със 100%, което на процедура значи, че ще се сбогуваме с стандартните мотори, които сме привикнали да използваме.
 Какво ще се случи с бензиновите и дизеловите коли след 2035 година?

Новината не е изненада, взимайки под внимание, че редица автомобилни производители към този момент се приготвят към прекосяване на ток в околните години и сходните крайни периоди които те си слагат.

За да подкрепи прекосяването към коли, които не замърсяват, управляващите ще задължат градовете да плануват зарядни станции за електрически коли на всеки 60 по значими пътища и автомагистрали, както и станции за водород на всеки 150 километра. Според Reuters това значи, че ще има най-малко 3.5 милиона публични зарядни станции през 2030 година и 16.3 милиона през 2050 година.

Очаквано, новината не бе посрещната добре от всички, като от Европейската асоциация на автомобилните производители обявиха, че намаляването на нездравословни излъчвания с 55% до 2030 година ще е огромно предизвикателство, а без задружни старания от всички, задачата няма да е постижима.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР