След като по-рано през месеца стана ясен пълния състав на

...
След като по-рано през месеца стана ясен пълния състав на
Коментари Харесай

Иснър и Де Минор допълниха състава на Света за Laver Cup


След като по-рано през месеца стана явен цялостния състав на тима на Европа за Laver Cup , през днешния ден научихме имената и на играчите, които заеха последните две свободни места в отбора на Света. Това са американският деец Джон Иснър и първата ракета на Австралия – Алекс Де Минор. Надпреварата ще се организира в лондонската зала „ O2 Arena “ в интервала 23-25 септември.

Иснър, който понастоящем е №48 в ранглистата, ще запише петото си присъединяване на Laver Cup и по този метод ще стане първият тенисист, играл на всяко едно от изданията на шампионата. От своя страна намиращият се на 20-о място в света Де Минор ще дебютира в конкуренцията. Останалите играчи от тима на Света са Феликс Оже-Алиасим, Тейлър Фриц, Диего Шварцман и Джак Сок, а капитан на „ алените “ и тази година ще бъде Джон Макенроу.

„ Мисля, че имаме доста първокласен и конкурентен тим. Иснър е доста умел и е печелил мачове както на сингъл, по този начин и на двойки в този шампионат. Той е необикновен експерт и същински водач както на корта, по този начин и отвън него. От своя страна Де Минор е страховит войник и е доста вълнуващо да е в нашия тим. Той заслужи мястото си измежду нас с резултатите си през сезона и съм сигурен, че форматът на шампионата ще му разреши да покаже най-хубавото от себе си “ – разяснява седемкратният първенец от Големия шлем.

В кариерата си Иснър е спечелил 16 ATP трофея на сингъл, а през този сезон завоюва и две Мастърс трофеи на двойки – с Джак Сок в Индиън Уелс и с Хуберт Хуркач в Маями. На Laver Cup още веднъж ще забележим тандема Иснър-Сок, като двамата към момента няма загуба в шампионата. Тази година Иснър игра на двойки на равнище Мастърс и с различен предсатвител на тима на Света – Диего Шварцман, като двамата доближиха до финала в Рим.

В същото време Де Минор има шест ATP трофеи във визитката си, като последната бе извоювана напълно неотдавна – на ATP 250 шампионата в Атланта, където австралиецът надви над Дженсън Бруксби в заключителния конфликт (6-3, 6-3). Малко преди този момент международният №20 още веднъж сподели, че е един от най-добре играещите на трева в Тура, достигайки до полуфинал в Ийстборн и осминафинал на Уимбълдън.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР