След като по-рано днес от партията на Слави Трифонов изпратиха

След като по-рано днес от партията на Слави Трифонов изпратиха ...

Вижте какви са условията на партиите за преговори с ИТН

След като по-рано днес от партията на Слави Трифонов изпратиха покани до всички парламентарни партии, освен ГЕРБ, за преговори по приоритетите на бъдещия кабинет с мандат на "Има такъв народ", всички партии обявиха готовност за разговори с формацията в уречения ден и час.

начело с Корнелия Нинова за разговори за формиране на правителство. След това колективните органи на социалистите ще решат какви да са последващите им действия, каза Нинова:

Калоян Методиев: ИТН държи да се наложи и да срути системата Калоян Методиев: ИТН държи да се наложи и да срути системата
„Има такъв народ“ държи да се наложи, да се превърне в център на политиката в България и да срути системата. От началото до...

"Ние, както заявихме, сме готови за диалог и смятаме, че в тази ситуация, разговорите между парламентарните групи са необходими, дори и задължителни, за да намерим най-верния път, така че да не оставим страната в следващите месеци без стабилно управление. Надяваме се, че тази първа среща няма да е последна".

Съпредседателят на ДБ Христо Иванов обяви с

"Много е важно на ДПС реалната му възможност да влияе върху процесите във властта върху едно бъдещо управление да бъде ограничена. Нас ще ни интересува и като първа тема, е как те си представят архитектурата на парламентарната конфигурация, която ще излъчи евентуалното правителство. Втори въпрос - какви цели си поставяме, политически, да бъдат реализирани от това правителство с тази парламентарна подкрепа. И едва трети въпрос е обсъждането на техните предложения за евентуален състав на Министерски съвет".

Водещи приоритети, пред които няма да отстъпят в разговорите си с партията на Слави Трифонов, ще бъдат радикална съдебна реформа, повишаване на доходите и преизчисляване на пенсиите още от есента:

ИТН и Слави Трифонов: Ще излязат ли сметките им точни? ИТН и Слави Трифонов: Ще излязат ли сметките им точни?
Борисов посрещна предложения от ИТН кабинет с нескрито задоволство. Макар да спечели изборите на 11.07., ИТН има твърде малка преднина ...

"Реално, след като се проведат съответните дебати, решение за преизчисляване на пенсиите може да се вземе от дата, евентуално, 1 октомври. Не желаем постове, позиции. Не желаем да участваме в парцелиране на властта. Най-важна е програмата, но също така са важни и хората, които ще извършват промяната".

с какви очаквания ще отидат на срещата с. Мустафа Карадайъ заяви:

"Има покани за срещи, които ще се случат! След срещите ще коментираме какво е било".

Още по темата:

Източник: actualno.com