След като платиха 160 000 щатски долара на лобисти в

...
След като платиха 160 000 щатски долара на лобисти в
Коментари Харесай

Атанас Бобоков ангажира американски лобисти в своя защита, а сега и омбудсмана

След като заплатиха 160 000 щатски $ на лобисти в Съединени американски щати, с цел да показват тяхната позиция по следствията за горене на рискови боклуци, братята Пламен и Атанас Бобокови потеглиха по стъпките на наказаните на две инстанции за корупция – Десислава Иванчева и Биляна Петрова. С дребната разлика, че в тази ситуация в ареста на бул. "Г. М. Димитров " се намира само единият от обвинените по аферата „ Боклукгейт “ – Атанас Бобоков. Това написа "Правен свят ".

И в случай че в Съединените щати наемането на лобисти да е постоянно прилагана тактичност, то неналичието на сходна законова опция у нас, поражда странни обстановки, в които може да се окаже, че обвинени лица може да ангажират за свои бранители високоплатени държавни служители. Такъв евентуално ще се окаже и казусът с уговорката на националния омбудсман Диана Ковачева, която наподобява се е загрижила скоростно за житието и битието в следствения арест на мултимилионера Атанас Бобоков.


Омбудсмана Диана Ковачева, Снимка: БГНЕС

Забележително е, че в сряда - 29 юли, три служителки на Диана Ковачева са посетили ареста на бул. "Г.М. Димитров ", с цел да се срещнат на място с изискванията, в които обитава Бобоков. Скоростното посещаване на основен специалист Свилена Игнатова, основен специалист доктор Мариана Патрикова и старши специалист Силвия Славева от Дирекция "Национален предпазен механизъм и съществени права и свободи на индивида " идва по-малко от 48 часа откакто Бобоков бе оставен в ареста с решение на Апелативния профилиран углавен съд (АСНС) по делото за вноса от Италия и унищожаването на рисков отпадък у нас.

По информация на „ Правен свят “, откакто Игнатова, Патрикова и Славеева се явили в ареста "Г.М. Димитров " поискали независима среща с Атанас Бобоков, която траяла повече от час. Инспектирани деликатно били двора за разходки и медицинският кабинет на ареста. Едва ли в тази ситуация можем да отдадем тази свръх угриженост за един обвинен само на служебната ангажираност и персоналната отговорност на трите служителки на омбудсмана.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР