След като първо президентът Румен Радев се срещна с френския

...
След като първо президентът Румен Радев се срещна с френския
Коментари Харесай

Борисов: Покриваме критериите за Шенген, не сме риск за Еврозоната

След като първо президентът Румен Радев се срещна с френския си сътрудник Еманюел Макрон, последва среща високия посетител във Варна и с премиера Бойко Борисов, след което още веднъж имаше и взаимна конференция.

„ Благодарих на президента Макрон за поддръжката към Договора сред България и Македония. Хубавото на нашето другарство е, че даже и сериозните тематики, които изискват по-сериозен спор, можем да ги обсъждаме в една доста другарска и почтена конюнктура. Говорихме за Берлинския развой, кохезията, присъединението на Западните Балкани. На мен доста ми се желае, тъй като Европейският съюз е едно огромно цяло, да приказваме за вероятност освен на думи ", съобщи Борисов след диалога си с френския президент в „ Евксиноград ".

По думите му президентът Макрон желае това, което е приказвал в акцията си да се случи във Франция.

„ Така и ние. Като споделя вероятност за Балканите, би трябвало да можем да споделяме по какъв начин я виждаме във времето ", изясни министър председателят.

По думите му на второ място е извънредно значимо да има ясни критерии и всяка страна в Европейски Съюз да се стреми да ги съблюдава, защото се следи от ден на ден говорене за Европа на две скорости и даже открита борба по тематики сред държави-членки на Европейски Съюз.

„ В България сме се постарали и всеки един от тях сме спазили. Критериите за Шенген - Европейската комисия споделя, че са спазени, Европейският парламент също. Искрено се надяваме, че с този нов Шенген в идващите 2-3 месеца да го създадем и в идващите 2-3 години България да си заеме мястото. Благодаря за поддръжката за чакалнята на еврозоната ", добави министър председателят.

Той акцентира, че България и тук е издържала всички стрес-тестове.

„ Бюджетът ни е в остатък, в първата тройка сме по невисок външен дълг. Стабилен фискален запас, валутен ръб и голям запас в Българската централна банка. Направили сме си домашното да не сме в никакъв риск за Еврозоната. Твоята поддръжка ще ни е добре пристигнала ", сподели още Бойко Борисов, обръщайки се към Еманюел Макрон.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР